Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/06/2009

Δήλωση του Δημ. Στρατούλη σχετικά με τα εκλογικά αποτελέσματα

Σχετικά με τα εκλογικά αποτελέσματα ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Στις ευρωεκλογές που πήραν περίπου χαρακτηριστικά εθνικών εκλογών και έγιναν εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η αποχή είτε ως πολιτική διαμαρτυρία είτε ως μοιρολατρική στάση είτε ως πολιτική αφασία πήρε πρωτοφανείς διαστάσεις. Ο δικομματισμός λαβώθηκε αλλά δεν ηττήθηκε κι εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τα ποσοστά μας γιατί δεν αντιστοιχούν στους αγώνες, στις προτάσεις και στις δυνατότητές μας.

Με συλλογικότητα, ενότητα και αλληλεγγύη, και χωρίς αυτοκτονικές τάσεις εσωστρέφειας, θα συζητήσουμε τις αιτίες των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών σε Ελλάδα και Ευρώπη, θα πάρουμε μέτρα για πιο θετικές και αποτελεσματικές δράσεις στα ζητήματα της οικονομικής κρίσης και του μεταναστευτικού προβλήματος καθώς και για τις αναγκαίες δομικές αλλαγές στο ΣΥΝ και στο ΣΥΡΙΖΑ ώστε η λειτουργία και η δράση τους να είναι σε πιο συστηματική επαφή και αντιστοιχία με τις βαθύτερες διεργασίες που συντελούνται στην κοινωνία.

Τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, οι αγώνες, η προσπάθεια για την κοινή δράση της όλης Αριστεράς και της Οικολογίας είναι μπροστά μας και το ενωτικό μας εγχείρημα είναι σίγουρο ότι έχει σοβαρή προοπτική.

To Γραφείο Τύπου