Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/06/2009

Σχετικά με τη σημερινή απόφαση του Συμβουλίου των Υπουργών Απασχόλησης της Ε.Ε.

Σχετικά με τη σημερινή απόφαση του Συμβουλίου των Υπουργών Απασχόλησης της Ε.Ε., ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του ΣΥΝ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι Υπουργοί Απασχόλησης των χωρών μελών της Ε.Ε., συντηρητικοί και σοσιαλιστές, με τη σύμφωνη γνώμη και της κυβέρνησης της χώρας μας αποφάσισαν σήμερα να προτείνουν στη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει μέσα στον Ιούνιο γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, προγράμματα κατάρτισης χωρίς επαγγελματική προοπτική, πάγωμα μισθών και συντάξεων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και νέες μεγαλύτερες δωρεάν επιχορηγήσεις των μεγάλων επιχειρήσεων.

Τα όργανα της Ε.Ε. φαίνεται ότι δεν πήραν κανένα μήνυμα από την πολιτική αποδοκιμασία τους για τις νεοφιλελεύθερες και αδιέξοδες πολιτικές τους από τους εργαζόμενους της Ευρώπης που εκφράστηκε με τη μαζική αποχή τους από τις πρόσφατες ευρωεκλογές. Θα πάρουν ακόμα πιο αποφασιστική απάντηση από τη συντονισμένη δράση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και από τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας σε όλη την Ευρώπη.

To Γραφείο Τύπου