Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
09/06/2009

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη, Κοινοβ. Εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Γ. Παπαθανασίου από το Λουξεμβούργο

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Γ. Παπαθανασίου από το Λουξεμβούργο, έκανε την παρακάτω τοποθέτηση:

Την ώρα που η οικονομία κατρακυλάει σε ακατάσχετο κατήφορο και παρά τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, ο κ. Γ. Παπαθανασίου όχι μόνο εμμένει σε μια αδιέξοδη οικονομική πολιτική, αλλά και προανήγγειλε, στη βάση των κατευθύνσεων της Ε.Ε., ένα νέο σκληρό αντικοινωνικό πακέτο μέτρων εντός του Ιουνίου, στο όνομα της δημοσιονομικής σταθεροποίησης.

Δυστυχώς, στην ίδια πολιτική λογική των επικινδύνων μέτρων κινείται, παρά τους αντιπολιτευτικούς τόνους, και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αφού δεν αμφισβητεί ούτε την Κοινοτική Επιτήρηση, ούτε το Σύμφωνο Σταθερότητας της Ε.Ε. και φυσικά τις υποδείξεις της Κομισιόν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι αυτό που έχει απόλυτη ανάγκη η χώρα δεν είναι αντιλαϊκά μέτρα που επιπροσθέτως θα επιδεινώσουν την οικονομική ύφεση, αλλά μια νέα προοδευτική πολιτική δημοσίου ελέγχου του χρηματοπιστωτικού συστήματος, απευθείας χαμηλότοκης δανειοδότησης του δημοσίου από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και στήριξης των δημοσίων επενδύσεων και πρώτα απʼ όλα των λαϊκών εισοδημάτων.

To Γραφείο Τύπου