Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/06/2009

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τη σημερινή πυρκαγιά στην Πάρνηθα

Η αντιπυρική περίοδος τυπικά έχει ξεκινήσει, όπως γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Οι πυρκαγιές ωστόσο είναι ¨προ των πυλών¨, όχι μόνο λόγω φυσιολογικών συνθηκών, αλλά γιατί η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο που να δείχνει ότι θωρακίζει και προστατεύει τη χώρα για την αποφυγή πυρκαγιών.

Η αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών είναι μέγιστο πολιτικό θέμα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, που τόσος λόγος έγινε κατά την προεκλογική περίοδο, αποδεικνύοντας με αυτόν τρόπο ότι η κυβέρνηση χειρίζεται αυτά τα θέματα περιβάλλοντος μόνο επικοινωνιακά.

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Πυροσβεστικό Σώμα για εθιμοτυπικούς λόγους κατά την προεκλογική περίοδο, δεν άλλαξε τίποτα ουσιαστικό ως προς την οργάνωση, την εκπαίδευση και την πρόσληψη δασοπυροσβεστών, ενώ την ίδια στιγμή το Ρυθμιστικό Σχέδιο για την προστασία των ορεινών όγκων, ιδιαίτερα στην Αττική, αφήνει το πεδίο ανοιχτό για περαιτέρω τσιμεντοποιήσεις και εκμεταλλεύσεις στην Πάρνηθα και στον Υμηττό.

Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι  κωφεύει στις προτάσεις που έχουν γίνει από τον ΣΥΝ(πχ Ηλεία), για την προστασία του περιβάλλοντος την ερημοποίηση της υπαίθρου και την καταστροφή των περιουσιών των ανθρώπων.

Αν δεν αλλάξει κάτι γρήγορα, η κυβέρνηση θα είναι ο ηθικός αυτουργός για οτιδήποτε συμβεί, κάτι το οποίο απευχόμαστε. 

To Γραφείο Τύπου