Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/06/2009

Σχετικά με τις σημερινές ανακοινώσεις της ΕΣΥΕ για τα ποσοστά ανεργίας στη χώρα μας το πρώτο τρίμηνο του 2009

Σχετικά με τις σημερινές ανακοινώσεις της ΕΣΥΕ για τα ποσοστά ανεργίας στη χώρα μας το πρώτο τρίμηνο του 2009, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του ΣΥΝ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ακόμα και από τα «καλομαγειρεμένα» επίσημα στοιχεία της ΕΣΥΕ προκύπτει ότι αυξάνεται δραματικά η ανεργία στη χώρα μας, κυρίως των νέων, αφού ένας στους τέσσερις είναι άνεργος, και των γυναικών, αφού τα ποσοστά της γυναικείας ανεργίας είναι διπλάσια από τον μέσο όρο.

Η ανεργία στη χώρα μας στην πραγματικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που ανακοινώθηκε επίσημα. Η ΕΣΥΕ δεν συνυπολόγισε ως ανέργους χιλιάδες νέους και νέες που εργάζονται ανασφάλιστοι και κακοπληρωμένοι με προγράμματα stage, όσους είναι στην ανεργία πάνω από 2 χρόνια και δεν το δηλώνουν πουθενά, καθώς και όσους έχουν εργαστεί μόλις μια ημέρα την εβδομάδα τον προηγούμενο μήνα από αυτόν που έγινε η καταγραφή.

Η πολιτική ευθύνη για τα υψηλά ποσοστά ανεργίας ανήκει στην κυβέρνηση, η οποία αφενός δεν έχει βάλει κανένα εμπόδιο σε όσες επιχειρήσεις προχωρούν με πρόσχημα την οικονομική κρίση σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων, και αφετέρου ανακοινώνει μέτρα δήθεν στήριξης της απασχόλησης και των ανέργων που στην ουσία είναι μέτρα δωρεάν ενίσχυσης των μεγάλων επιχειρήσεων με δημόσιους και κοινοτικούς πόρους ύψους 3,2 δις ευρώ, για να ανακυκλώσουν με ελαστικές μορφές απασχόλησης την υπάρχουσα ανεργία.

To Γραφείο Τύπου