Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
11/06/2009

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη, Κοινοβ. Εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ, για την πρόθεση της κυβέρνησης για πώληση ενός επιπλέον 5% της συμμετοχής του Δημοσίου στον ΟΤΕ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης για πώληση ενός επιπλέον 5% της συμμετοχής του Δημοσίου στον ΟΤΕ , έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας την πολιτική ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ, την οποία ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ και κλιμάκωσε πρόσφατα η ίδια, είναι έτοιμη να δώσει την τελική βολή στην πλήρη και χαριστική παράδοση του ΟΤΕ στη Deutsche Telecom με την εκχώρηση στην τελευταία ενός πρόσθετου πακέτου μετοχών ύψους 5%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ως μείζον εθνικό έγκλημα την ολοκληρωτική παράδοση του ΟΤΕ σε Γερμανικά συμφέροντα. Όπως καταγγέλλουμε και  τις προθέσεις της κυβέρνησης για την εκποίηση νευραλγικών δημόσιων εταιρειών όπως ο ΟΣΕ, η ΕΥΑΘ και η ΔΕΠΑ.

Οι πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων που ξεκίνησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και κλιμακώνει η κυβέρνηση της ΝΔ έχουν τροφοδοτήσει τη σημερινή κρίση, πλήττουν το εθνικό και λαϊκό συμφέρον και μετατρέπουν τη χώρα μας σε «μπανανία» μεγάλων εγχώριων και πολυεθνικών συμφερόντων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για να ματαιωθεί το νέο κύμα ιδιωτικοποιήσεων και για να επανέλθουν υπό πλήρη, 100% δημόσιο έλεγχο οι επιχειρήσεις που εκποιήθηκαν, στο πλαίσιο μιας νέας ριζοσπαστικής πολιτικής προοδευτικής αναγέννησης της χώρας.

To Γραφείο Τύπου