Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/07/2006

Σχολιάζοντας τη συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ με την ΟΚΕ, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

Ο κ. Γ. Παπανδρέου, στη σημερινή του συνάντηση με το Προεδρείο της ΟΚΕ, για μια ακόμη φορά δημιούργησε σύγχυση για την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ για τη συμμετοχή του ή όχι στον προσχηματικό διάλογο που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση της Ν.Δ. για το ασφαλιστικό με στόχο τη δημιουργία κλίματος ασφαλιστικής τρομοκρατίας για να προωθήσει προαποφασισμένες αντιασφαλιστικές επιλογές της.

Ενώ το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή πριν ένα μήνα δήλωσε αποχή από αυτόν τον διάλογο και από τη συγκρότηση της επιτροπής, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εν συνεχεία η αρμόδια συντονίστρια του ΠΑΣΟΚ, κα. Μ. Δαμανάκη σήμερα δήλωσαν ότι είναι ανοικτοί σε έναν τέτοιο διάλογο.

Και το ζήτημα δεν είναι μόνο αυτό, της συμμετοχής ή όχι σ' αυτόν τον διάλογο. Το ουσιαστικό πρόβλημα είναι ότι μέχρι σήμερα το ΠΑΣΟΚ σιωπά, ανέχεται ή και ένα τμήμα της ηγεσίας του συναινεί με την αφαίρεση ασφαλιστικών δικαιωμάτων που προετοιμάζει και προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Ο ΣΥΝ θεωρεί ότι τα συνδικάτα και τα κοινωνικά κινήματα πρέπει να αποκρούσουν όλα τα σχέδια του δικομματισμού για κατεδάφιση της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης. Να αντιπαραθέσουν τις δικές τους προτάσεις για τη βελτίωση των συντάξεων και κυρίως των κατώτερων και των παροχών υγείας προς τους ασφαλισμένους.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου