Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/07/2006

Επ' αόριστον σκληρή μονόπλευρη λιτότητα - κατεδάφιση ασφαλιστικών δικαιωμάτων

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος στο σημερινό ECOFIN και τις τοποθετήσεις των κ.κ. Αλμούνια και Αλογοσκούφη, έκανε την παρακάτω δήλωση:

"Οι νεοφιλελεύθερες κατευθύνσεις της Ε.Ε. και η κοινωνικά ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης προωθούν, στο όνομα της μείωσης των ελλειμμάτων με ορίζοντα τον μηδενισμό τους, μία επ' αόριστον σκληρή και μονόπλευρη λιτότητα για μισθούς και συντάξεις.

Οι προσωρινοί ελιγμοί παραπλάνησης της κυβέρνησης, ενόψει των διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων, δεν μπορούν να ξεγελάσουν κανέναν ούτε να συγκαλύψουν την επερχόμενη μακρόχρονη λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων.

Ειδικότερα, οι διαβεβαιώσεις που έδωσε ο κ. Αλογοσκούφης για την προετοιμαζόμενη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος προκαλούν ρίγη ανησυχίας στον ελληνικό λαό μετά και τις προτάσεις των νοσηρών εγκεφάλων της Alpha bank για σύνταξη στα 75.

Ο περίφημος διάλογος των κοινωνικών εταίρων για το ασφαλιστικό δεν είναι τίποτα άλλο από το φύλλο συκής και η προετοιμασία του εδάφους ώστε να ακολουθήσει μετεκλογικά η κατεδάφιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου