Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/06/2009

Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΝ σχετικά με τη δίωξη της διευθύντριας του 132ου Δημοτικού Σχολείου της Γκράβας, κας Πρωτονοταρίου Στέλλας

Η δίωξη της Στέλλας Πρωτονοταρίου, πρώην διευθύντριας του 132 Δημοτικού Σχολείου του συγκροτήματος της Γκράβας από τον τωρινό διευθυντή του ίδιου σχολείου, διότι κατά τη διάρκεια της διευθυντικής της θητείας είχε παραχωρήσει αίθουσες του σχολείου, που διεύθυνε για τη διδασκαλία της αλβανικής και της αραβικής γλώσσας σε μαθητές με τέτοια καταγωγή, είναι απόλυτα δικαιολογημένη.

Συνδυάζεται θαυμάσια με   τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης της Ν.Δ. για λύση του μεταναστευτικού προβλήματος με επαναπροώθηση των πάσης φύσεως μεταναστών, που βρίσκονται στη χώρα μας, αλλά και με τις άναρθρες κραυγές του  ΛΑΟΣ και της Χρυσής Αυγής.

Βρίσκεται όμως σε κατάφωρη αντίθεση με τις νευροεπιστήμες, που θεωρούν ότι όσο περισσότερο συνδυαστικά γίνεται η διδασκαλία της  ξένης γλώσσας με τη μητρική μας, τόσο πιο καλά μπορούμε να την ερμηνεύσουμε και να γίνουμε δημιουργικοί χρήστες αυτή της γλώσσας.

Βρίσκεται ταυτόχρονα σε αντίθεση με κάθε έννοια διοίκησης των σχολικών μονάδων, αφού διαπιστώθηκε πολύ σύντομα ότι εξαιτίας αυτών των παρεμβάσεων, η μαθητική διαρροή συρρικνώθηκε, η σχολική βία εξαφανίστηκε, η σχολική επίδοση βελτιώθηκε και όλοι ανεξαίρετα οι γονείς υπερβαίνοντας ρατσιστικά στερεότυπα συμμετείχαν ενεργά στη ζωή του σχολείου.

Ο ΣΥΝ στέκεται στο πλάι της διωκόμενης εκπαιδευτικού και του συλλόγου διδασκόντων αυτού του σχολείου, που εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν τέτοιες εκπαιδευτικές πρακτικές και καλεί κάθε ελεύθερο άνθρωπο, που ζει σε αυτή τη χώρα να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την Ελένη Πρωτονοταρίου στον δικαστικό της Γολγοθά, για το καλό της  εκπαίδευσης και της  κοινωνίας.

Τμήμα Παιδείας