Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/07/2006

Μιλώντας στον Ρ/Σ "Στο Κόκκινο, 105.05", στο δημοσιογράφο Μ. Διονέλλη, ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ Νίκος Χουντής, σχετικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό και την Παλαιστίνη, σχολίασε τα εξής:

"Είναι θετική η διαδικασία της επανέναρξης των συνομιλιών που αποφασίστηκε από τον κ. Παπαδόπουλο και τον κ. Ταλάτ. Από την ενημέρωση που είχαμε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι συνομιλίες δεν θα περιοριστούν σε θέματα καθημερινότητας αλλά θα αντιμετωπίσουν και θέματα ουσίας, πτυχές δηλαδή του πολιτικού προβλήματος της Κύπρου. Και ακόμα ότι η αναζήτηση της λύσης του Κυπριακού θα είναι στην κατεύθυνση διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας με μια διεθνή προσωπικότητα, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Η επανένωση του νησιού με τη λύση του πολιτικού προβλήματος, είναι σε όφελος όλων των κατοίκων του νησιού και θα συμβάλλει στην ειρήνη και στην ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής που συνεχίζει να ταλανίζεται από στρατιωτικές επεμβάσεις και χρόνια προβλήματα, όπως το Κυπριακό και το Παλαιστινιακό.

Πρέπει επιτέλους να τεθεί τέρμα στη στρατιωτική κατοχή μέρους της Κύπρου - η οποία είναι μέλος της Ε.Ε.- από τα Τουρκικά στρατεύματα, όταν μάλιστα η Τουρκία επιδιώκει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κινητοποιηθεί άμεσα για τα προβλήματα αυτά καθώς, εκτός των άλλων, έχει διακηρύξει ότι επιδιώκει Ευρωμεσογειακή συνεργασία η οποία δεν έχει νόημα με τέτοιες εντάσεις και συνεχιζόμενη αιματοχυσία, όπως αυτή που προκαλεί οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στην Παλαιστίνη."

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου