Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/06/2009

Συνέντευξη της Ρένας Δούρου, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1 97,2 και στην εκπομπή «Κόντρα στο Ρεύμα » (Δημ.Στάμου, Νικ.Βαφειάδης)

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Ευελπιστώ ότι πρόκειται για κρίση περαιτέρω ανάπτυξης ενός πραγματικά μοναδικού εγχειρήματος, συμμαχίας, διαφορετικών συνιστωσών που σκοπό έχουν την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Θα ήμασταν ψεύτες θα υιοθετούσαμε τον ξύλινο λόγο των άλλων κομμάτων, κυρίως των μεγάλων εάν λέγαμε ότι δεν έχουμε διαφορές. Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι ουδέποτε είχαμε κρύψει ότι αυτές οι διαφορές είναι ο πλούτος και την ίδια στιγμή  μπορεί να καθίστανται κάποιες φορές και τροχοπέδη.

Για το εκλογικό αποτέλεσμα

Ως κόμμα μελών πρέπει να αφουγκραστούμε τα μέλη μας, τους ψηφοφόρους μας και να αντιστοιχηθούμε με τις ανάγκες της κοινωνίας. Στοίχημα αυτές οι κοινωνικές αντιστοιχήσεις και όχι απλά η μετατροπή δημοκοπικών ποσοστών σε απτά εκλογικά αποτελέσματα. Πήραμε ένα τεράστιο ρίσκο, βάλαμε ένα στοίχημα και δεν χαϊδέψαμε αυτιά ψηφοφόρων. Το στοίχημα μας είναι να αντιστοιχηθούμε με τους πολίτες σε ένα βάθος χρόνου.  Επιδιώκουμε την αλλαγή της καθημερινότητας των πολιτών.

Για τις πυρκαγιές

Όταν συνεχίζονται οι πυρκαγιές κάθε χρόνο παρόλο που δεν ασπάζομαι τις θεωρίες συνωμοσίας έχω κάθε δικαίωμα να σκέφτομαι ότι αφορούν την περιφερειακή Υμηττού. Είναι τραγικό να ακούς τον αρμόδιο υπουργό, τον κ. Μαρκογιαννάκη να σου λέει ότι δεν περιμέναμε βροχές και για αυτό δεν πήραμε ελικόπτερα. Δηλαδή τώρα τι θα κάνει; Θα παραιτήσει τους μετεωρολόγους ή την ΕΜΥ;

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη συνεργασία με τον ΣΥΝ

Αισθάνομαι υπερήφανη που ως μέλος του συγκεκριμένου κόμματος και της συμμαχίας ανοίξαμε όλα τα θέματα. Μετά από τέσσερα χρόνια  η έκπληξή μου δεν είναι το άνοιγμα της κουβέντας για τη συνεργασία μας, αλλά το ότι μετά από τέσσερα χρόνια είμαστε ακόμη μαζί. Εγώ θέλω να σας μιλώ ειλικρινά... δεν είναι καθόλου αυτονόητο ότι μετά από τέσσερα χρόνια άνθρωποι και συνιστώσες που στο παρελθόν είχαν διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες ακόμη και αντίπαλοι με συγκρούσεις είναι σήμερα μαζί. Επομένως η έκπληξη είναι λοιπόν ότι περπατάμε μαζί μετά από τέσσερα χρόνια. Από εκεί και πέρα πάντα σε προγραμματικό επίπεδο και όχι γενικά και αόριστα σε μια μεταφυσική επιθυμία για ενότητα της αριστεράς, σε επίπεδο αρχών συμφωνημένων μπορούμε να συνεχίσουμε.

To Γραφείο Τύπου