Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/06/2009

Συνεντευξη Δ.Χατζησωκρατη στο ραδιοφωνο της ΝΕΤ (Θ. Σιαφακα)

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜOΥ σε συνέντευξή του  στην εκπομπή «Πρώτη σελίδα»  στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ με τον Θάνο Σιαφάκα, τόνισε:

Για τη δολοφονία του αστυνομικού και την καταδίκη της βίας

-    Θέλω το σχόλιο σας γιʼ αυτό που συνέβη στον άτυχο αστυνομικό.

 Μας έχει συγκλονίσει όλους και αναμφισβήτητα πρέπει να πούμε ότι η καταδίκη όλων μας σε αυτή τη μεθοδολογία, στην τρομοκρατική δράση, είναι απερίφραστη. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γιʼ αυτό που έχει συμβεί.»

-     Η κριτική που δέχεστε για την πολιτική σας τον περασμένο Δεκέμβριο, δηλαδή πρέπει να ήταν στοιχείο καθοριστικό για την πορεία σας στη συνέχεια.

Και ατομικά, αλλά και ως μετέχων στην συλλογικότητα της Ανανεωτικής Πτέρυγας είχαμε υπογραμμίσει το ότι δεν είπαμε μιας εξαρχής:  «καταδικάζουμε τη βία από οπουδήποτε και αν προέρχεται., Τελεία.  Και από κει και πέρα να συζητήσουμε όλα τα ζητήματα που έχουν τεθεί», επέτρεψε  να γίνει σπέκουλα πάνω στη θέση μας. Αυτή ήταν  ξεκάθαρη. Αφορούσε τη στήριξη των αγώνων. Αλλά η καταδίκη όλων των βιαιοτήτων έπρεπε να είναι σαφής, κατηγορηματική από την πρώτη στιγμή, χωρίς ναι μεν αλλά. Αυτό δημιούργησε προβλήματα.

Για τις δηλώσεις  Αλαβάνου

-    Να τα δούμε όλα από την αρχή, είπε ο κ. Αλαβάνος. Τι ακριβώς θα δείτε από την αρχή;

 Όταν έχουμε ένα αποτέλεσμα που είναι κακό, όταν υπάρχει μια ήττα δεν είναι δυνατόν να μην αναζητούμε τι φταίει.

-     Η απάντηση αυτή από τον κ. Αλαβάνο δόθηκε στο ερώτημα αν έχει μετανιώσει για τον κ. Τσίπρα.»

 Η απάντηση κατά τη γνώμη μου αφορούσε στο καίριο: Θα τα δούμε όλα από την αρχή, αλλά είναι προφανές ότι μιλάει για κυρίαρχα θέματα πολιτικής.

-    Και η πολιτική χαράσσεται από πρόσωπα.

 Κάποιοι άνθρωποι την εκφράζουν. Κατά συνέπεια, μας ενδιαφέρει πάρα πολύ ποια πολιτική και αφού την προσδιορίσουμε, θα δούμε τότε και το πώς και τα πρόσωπα λειτούργησαν και έπαιξαν ένα σημαντικό ρόλο. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κουβεντιάσουμε κυρίαρχα τα πολιτικά, να συνεννοηθούμε σε αυτά, να δούμε τι αλλαγές μπορούν να γίνουν.

To Γραφείο Τύπου