Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/06/2009

Συνέντευξη του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ, Δ. Παπαδημούλη, στο ρ/σ ΝΕΤ 105,8 (Ε. Μπαλτατζή) για τις πολιτικές εξελίξεις

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλης μιλώντας στο ρ/σ ΝΕΤ 105,8 (Ε. Μπαλτατζή) για τις πολιτικές εξελίξεις, δήλωσε:

Για το τρομοκρατικό χτύπημα

"Η απόλυτη καταδίκη είναι αυτονόητη, αλλά δεν αρκεί.  Χρειάζονται δύο πράγματα:  Πρώτον, η ασφυκτική ηθική και πολιτική απομόνωση αυτών των δολοφονικών πρακτικών. Δεν υπάρχει επιχείρημα ή άλλοθι για τέτοιες δολοφονικές ενέργειες. Πολύ περισσότερο όταν ορισμένοι από αυτούς τους δολοφόνους χρησιμοποιούν ανθρωπιστικά ιδανικά για να δικαιολογήσουν τους φόνους.  Δεύτερον, χρειάζονται αποτελεσματικά μέτρα από τις αρμόδιες αρχές για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας. Είναι θέμα δημοκρατίας, με πρώτη ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά και τη συμβολή όλων των πολιτικών δυνάμεων, να εξαρθρωθεί το φαινόμενο της τρομοκρατίας στη χώρα μας."

Για τις εξελίξεις στο ΣΥΝ και στο ΣΥΡΙΖΑ

Χθες οι δηλώσεις του Α. Αλαβάνου ερμηνεύτηκαν ποικιλοτρόπως και από βουλευτές και στελέχη σας.  Εκτιμάτε ότι έδειξε μια νέα αρχή για το ΣΥΡΙΖΑ ο Α. Αλαβάνος;

"Χρειαζόμαστε μια νέα αρχή με τη συμβολή όλων.  Χρειαζόμαστε να διδαχθούμε από τα λάθη που κάναμε και πληρώσαμε στην κάλπη.  Όλοι πρέπει να συμβάλουμε σʼ αυτό. Ο καθένας από το ρόλο που του αναλογεί.  Ο Α. Αλαβάνος έχει μια πρώτη ευθύνη ως πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας και ο Α. Τσίπρας ως πρόεδρος του κόμματός μου. Πιστεύω ότι σύντομα ο Α. Αλαβάνος θα συμβάλει στο συλλογικό προβληματισμό. Να δει και να πει τί έφταιξε, τί λάθη έγιναν, τί ενδεχόμενες ευθύνες έχει και ο ίδιος, έτσι ώστε όλοι μαζί να πάμε καλύτερα στο μέλλον.  Δεν έχουμε το περιθώριο να συντηρηθεί κι άλλο μια εικόνα δυσλειτουργίας και τριβών. Οφείλουμε όλοι και πρώτα ο Α. Αλαβάνος και ο Α. Τσίπρας να συμβάλλουμε έτσι ώστε με συλλογικό τρόπο, με αλληλεγγύη, να ξεπεράσουμε τα προβλήματα, να διδαχθούμε από τα λάθη, να τα ξεπεράσουμε και να πάμε καλύτερα."

To Γραφείο Τύπου