Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/07/2006

Σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, κ.Αβραμόπουλου για προσλήψεις 1.700 νοσηλευτών μέσω ΑΣΕΠ στο επόμενο δίμηνο, το Τμήμα Υγείας του ΣΥΝ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η αναδίπλωση του Υπουργού Υγείας κ. Αβραμόπουλου για το θέμα των προσλήψεων νοσηλευτικού προσωπικού στα Νοσοκομεία και οι ύμνοι στο ΑΣΕΠ, έρχονται μετά τις αποκαλύψεις για σκαστές παρανομίες στην διαδικασία προσλήψεων στο Νοσοκομείο " ΕΛΠΙΣ ", με εμπλεκόμενους μέλη της επιτροπής προσλήψεων, εκλεκτούς της Κυβέρνησης και του Υπουργείου.

Η πρόθεση πρόσληψης 1.700 νοσηλευτών που εξήγγειλε ο κ. υπουργός, εφόσον βέβαια υλοποιηθεί, αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό, αφού τα κενά που υπάρχουν στην υγεία είναι τεράστια. Οι εξαγγελίες αποδεικνύουν ότι το πρόβλημα της στελέχωσης των Νοσοκομείων με προσωπικό, είναι πρωτίστως ζήτημα διασφάλισης των αναγκαίων κονδυλίων που η Κυβέρνηση αρνείται να δώσει. Είναι προφανές ότι Κυβέρνηση και Υπουργός Υγείας ,ακολουθώντας την Νεοφιλελεύθερη πολιτική υποβαθμίζει συνειδητά το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με υποχρηματοδότηση, και χωρίς την αναγκαία στελέχωση, με στόχο την ενίσχυση του μεγάλου Ιδιωτικού τομέα Υγείας.

Ο ΣΥΝ θεωρεί αναγκαία τη δημιουργία ενός ευρύτερου μετώπου υπεράσπισης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, τη διασφάλιση δωρεάν και υψηλών υπηρεσιών υγείας σε όλους στους πολίτες, τη στελέχωση των νοσοκομείων με το αναγκαίο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, και την επίλυση των αιτημάτων των Υγειονομικών.

Τμήμα Υγείας