Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/06/2009

Μήνυμα ΣΥΝ στο συνέδριο του ΟDP Τουρκίας

Μήνυμα αλληλεγγύης και συνεργασίας έστειλε το τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΝ προς τους συνέδρους του 6ου τακτικού  Συνεδρίου του Κόμματος Ελευθερίας και Αλληλεγγύης της Τουρκίας (ODP) που διεξάγεται στην Άγκυρα την Κυριακή 21 Ιουνίου 2009.

Το πλήρες κείμενο του μηνύματος έχει ως εξής:

Αγαπητοί σύντροφοι, αγαπητοί φίλοι,

Χαιρετίζουμε θερμά το 6ο Συνέδριο του ODP και σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία.

Το ODP και ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ έχουν οικοδομήσει στενές σχέσεις συνεργασίας και διεθνιστικής αλληλεγγύης εδώ και πολλά χρόνια. Η συμμετοχή και των δύο κομμάτων μας στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς διευρύνει τους ορίζοντες της συμμαχίας αυτής.

Τα κόμματα μας έχουν πολλούς κοινούς στόχους και αγώνες. Προσπαθούμε να οικοδομήσουμε γέφυρες στο Αιγαίο και παλεύουμε για την επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών στην κατεύθυνση της ειρηνικής και ευημερούς συνύπαρξης προς όφελος των δύο λαών μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής μας.

Η τρέχουσα οικονομική κρίση οδηγεί τους πολίτες σε συντηρητική αναδίπλωση, όπως μας έδειξαν οι πρόσφατες εκλογές για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος να συνεχίσουν και να ενισχύσουν την συνεργασία και την αλληλεγγύη τους οι δυνάμεις της αριστεράς.

Θα υπερισχύσουμε 

To Γραφείο Τύπου