Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/06/2009

Δήλωση Χρήστου Λάσκου μέλους της Π.Γ. του Συνασπισμού

  Η εικόνα που παρουσιάζει ο πολιτικός μας χώρος τις τελευταίες μέρες δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη. Εκεί που θα έπρεπε να πρυτανεύει η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη, ο δημοκρατικός διάλογος εμφανίζεται ως εάν συγκρούονται «αρχηγοί» με προσωπικά, μάλιστα, και όχι πολιτικά διακυβεύματα.

Αυτό θα πρέπει να τελειώσει αμέσως. Η συνέχισή του μπορεί να αποβεί καταστροφική για μια πολιτική προσπάθεια, που ακόμη έχει τις προϋποθέσεις να είναι αποτελεσματική και χρήσιμη για τους πολλούς. Πολύ περισσότερο που η εξελισσόμενη κρίση έχει ως αφορμή ένα εκλογικό αποτέλεσμα κακό μεν, όχι όμως τέτοιο που να εμποδίζει την ανάταξή μας –κάθε άλλο. Ας τελειώσει, λοιπόν, από σήμερα οριστικά αυτή η φάση για να ασχοληθούμε με τα σοβαρά της περιόδου: την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της σε Έλληνες και μετανάστες, που κάποιοι μετά την 7η Ιουνίου στρώνουν το έδαφος της εξόντωσής τους. Η Αριστερά γιʼ αυτά χρειάζεται 

Για να περιορίσουμε δε τις πιθανότητες επανάληψης τέτοιων φαινομένων πρέπει να κινηθούμε αμέσως σε μια πορεία δημοκρατικής εμβάθυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, που, υπερβαίνοντας τη συνεννόηση των συνιστωσών ως μοναδικής αρχής λειτουργίας, δίνει τη δυνατότητα για μέλη με ουσιαστικές δυνατότητες συμμετοχής, εκλογής και ανάκλησης των οργάνων της παράταξης και ελέγχου των εκπροσώπων της. Αντίθετα πιστεύουμε ότι οι συγκεντρώσεις υποστήριξης προσώπων  αντλούν την καταγωγή τους από τις χειρότερες παραδόσεις αρχηγισμού και μεσσιανισμού και την ίδια στιγμή εντείνουν την πόλωση και υπονομεύουν τον διάλογο .

To Γραφείο Τύπου