Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/06/2009

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τις εξελίξεις στις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος», «Τύπος της Κυριακής» και στο ραδιοσταθμό «City»

Είμαστε αλληλέγγυοι στους εκατοντάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες στις εφημερίδες «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» και «ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» και στο ραδιοφωνικό σταθμό «CITY».

Η απόφαση για κλείσιμο των παραπάνω εφημερίδων και του σταθμού δεν αποτελεί απλά μια επιχειρηματική απόφαση αλλά αποτελεί κίνηση με ευρύτερες πολιτικές συνέπειες και επιπτώσεις. Θέλουμε να θυμίσουμε ότι ο πρωθυπουργός προεκλογικά είχε επισκεφθεί το παραπάνω συγκρότημα.

Θεωρούμε πως η ενημέρωση είναι δικαίωμα και δεν μπορεί να αποτελεί απλά ένα άλλο πεδίο επιχειρηματικής δράσης ή χώρο για πολιτικά παιχνίδια και άλλου είδους σκοπιμότητες.

Στις σημερινές συνθήκες της βαθιάς οικονομικής κρίσης όταν ένας ισχυρός επιχειρηματίας προβαίνει σε μια τέτοια ενέργεια ουσιαστικά στέλνει ένα σήμα, καταδεικνύοντας ότι ο ενδεδειγμένος δρόμος είναι οι απολύσεις και το κλείσιμο.

Η κυβέρνηση επιβάλλεται να παρέμβει άμεσα στην κατεύθυνση της αναστολής της απόφασης για το κλείσιμο του «ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ», του «ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» και του ραδιοφωνικού σταθμού «CITY».

Συμπαραστεκόμαστε στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου.

To Γραφείο Τύπου