Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/06/2009

Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΝ, σχετικά με τη νέα βαρβαρότητα σε βάρος μεταναστών στη Μανωλάδα

Νέο εφιαλτικό επεισόδιο σε βάρος μεταναστών εκτυλίχθηκε την Πέμπτη στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας. Κάτοικοι της περιοχής, αφού συνέλαβαν δύο μετανάστες από το Μπανγκλαντές, τους γρονθοκόπησαν, τους υπέβαλαν σε βασανιστήρια και, στη συνέχεια, τους έδεσαν σε δίκυκλο και τους έσυραν σαν ζώα στο κέντρο του χωριού για παραδειγματισμό, επειδή το τελευταίο δεκαήμερο φέρεται να είχαν αφαιρέσει αιγοπρόβατα από το αγρόκτημά τους, περιστατικά που ποτέ δεν καταγγέλθηκαν στις αρχές.

Το γεγονός αυτό έρχεται για μια ακόμα φορά να μας υπενθυμίσει με τον πλέον οδυνηρό τρόπο ότι η πολιτική της μηδενικής ανοχής σε βάρος των παράτυπων μεταναστών, την οποία προωθούν ο ΛΑΟΣ, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ οδηγεί σε εκτράχυνση τα φαινόμενα ρατσισμού, ξενοφοβίας και αυτοδικίας σε βάρος των μεταναστών, με τραγικές συνέπειες για τους ίδιους. Η  εργασιακή εκμετάλλευση των μεταναστών στην περιοχή "εμπλουτίζεται"  τώρα με βασανιστήρια και κακομεταχείρισή τους σε δημόσια θέα!

Οι ψεύτικες ρητορείες και τα κροκοδείλια δάκρυα "καταδίκης" των περιστατικών αυτών δεν μπορούν να κοροϊδέψουν κανένα. Είναι επιτακτική πια η ανάγκη η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές να λαμβάνουν όλα τα κατάλληλα μέτρα για την πάταξη τέτοιων περιστατικών και να υιοθετήσουν αμέσως μια πολιτική  ομαλής κοινωνικής ένταξης των μεταναστών στις τοπικές κοινότητες.

Τμήμα Δικαιωμάτων