Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/06/2009

Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΝ αναφορικά με την άνιση νομική μεταχείριση θυτών και θυμάτων στην στη νέα υπόθεση της Μανωλαδας Ηλείας

Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ αποδοκιμάζει την άδικη και προκλητική άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος (λόγω…ζωοκλοπής) για τους μετανάστες που έπεσαν θύματα βασανισμού στη Μανωλάδα Ηλείας την ίδια στιγμή που οι βασανιστές τους παραπέμπονται απλώς και μόνο για πλημμέλημα !!

Η ήπια νομική μεταχείριση των βασανιστών όχι μόνο επιβραβεύει αποτρόπαιες και απάνθρωπες ρατσιστικές πράξεις αλλά επιπλέον εδραιώνει τη νοοτροπία της αυτοδικίας ενώπιον της τοπικής κοινωνίας. Παράλληλα η εξάντληση της αυστηρότητας των εισαγγελικών αρχών έναντι των μεταναστών και μάλιστα για παραπτώματα που είναι εξαιρετικά αμφισβητήσιμα εφόσον δεν είχε προηγηθεί καταγγελία κλοπής αποδεικνύει ότι θεσμικά όργανα της Πολιτείας λειτουργούν πλέον εντελώς αποστασιοποιημένα από τις κοινωνικές συνθήκες κάτω από τις οποίες διαδραματίζονται τα γεγονότα.

Στην προκειμένη περίπτωση βρισκόμαστε μπροστά σε μια απόφαση που υποσκάπτει την έννοια της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τμήμα Δικαιωμάτων