Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/01/2005

Η πρόληψη πρέπει να είναι το κυρίαρχο κριτήριο για την υγιεινή και ασφάλεια στις Ένοπλες Δυνάμεις

«Όταν πρόκειται για την προστασία της υγείας και της ζωής ανθρώπων δεν δικαιολογείται καμιά αμέλεια ή τσιγκουνιά στη διάθεση των αναγκαίων πόρων, πολύ περισσότερο όταν αυτοί υπηρετούν είτε ως στρατιωτικοί είτε ως πολίτες, στον ευαίσθητο και γεμάτο κινδύνους τομέα της Εθνικής ʼμυνας», τόνισε το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ Πάνος Τριγάζης μιλώντας σε ημερίδα του ΥΕΘΑ με θέμα την «Υγιεινή και Ασφάλεια του Προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Παρουσίασε και παρουσιάζει μεγάλη καθυστέρηση – συνέχισε ο Π. Τριγάζης – η εφαρμογή στο χώρο του ΥΕΘΑ των νόμων που γενικότερα ισχύουν για την υγιεινή και την ασφάλεια, καθώς και της αντίστοιχης κοινοτικής νομοθεσίας», προσθέτοντας ότι «πρέπει να αποκρουστεί πλήρως η παρωχημένη αντίληψη που θέλει τους εργαζόμενους και υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις ως αναλώσιμους και χωρίς δικαιώματα που έχουν οι άλλοι Ελληνες πολίτες».

Το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ κατέθεσε προτάσεις για πολυδιάστατη προσέγγιση και αντιμετώπιση των θεμάτων, με κυρίαρχο κριτήριο την πρόληψη, διάθεση των αναγκαίων πόρων, λειτουργία ειδικής Διεύθυνσης Υγιεινής και Ασφάλειας στο Υπουργείο, δημοκρατική συμμετοχή, αξιοποίηση του κατάλληλου επιστημονικού δυναμικού, εκπαίδευση και επιμόρφωση.»

To Γραφείο Τύπου