Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
23/06/2009

Το κτίριο της Σχολής Ουρσουλινών της Νάξου

Ερώτηση Γρ.Ψαριανού προς τον Υπουργό Εσωτερικών

Η σχολή Ουρσουλινών, ένα από τα ιστορικά κτίρια της Χώρας της Νάξου, περιήλθε το 1987 στην ιδιοκτησία του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας.

Το 2002 αποφασίστηκε να παραχωρηθεί για 30 χρόνια η χρήση του στον Δήμο Νάξου, προκειμένου εκείνος να αναλάβει τη σύνταξη και υποβολή ολοκληρωμένης μελέτης επισκευής του, για να γίνει κέντρο και στέκι της πολιτιστικής και πνευματικής δημιουργίας της Νάξου.

Ο Δήμος παραλαμβάνοντας το κτίριο , με την προοπτική της επισκευής, εκδίωξε τους φορείς και τους συλλόγους που, ατύπως, στέγαζαν εκεί τις πολιτιστικές τους δράσεις, χωρίς να ενδιαφερθεί ποτέ για την περαιτέρω δράση τους και την υποτυπώδη εξυπηρέτησή τους.

Οι σύλλογοι αυτοί (κινηματογραφική λέσχη, θεατρικός όμιλος κ.α.) με επιστολή τους προς τον Δήμο και τον Πολιτιστικό Οργανισμό, τον Μάιο του 2008, ζήτησαν να ενημερωθούν για τις προθέσεις του Δήμου και κάθε αρμόδιου φορέα ως προς την χρήση, τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων και γενικά την αξιοποίηση του κτιρίου της Σχολής Ουρσουλινών. Επειδή δεν έλαβαν καμία απάντηση επανήλθαν με νέα επιστολή τον Φεβρουάριο του 2009, χωρίς να πάρουν και πάλι απάντηση…..

Από 31/5 έως 5/6 η σχολή άνοιξε, φιλοξενώντας ένα διεθνές συνέδριο, ενδεικτικό ίσως των προθέσεων του Δήμου Νάξου για το μέλλον της σχολής.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Ποια είναι τα σχέδια του Δήμου Νάξου για το κτίριο της σχολής των Ουρσουλινών;

Θα αποδοθεί η σχολή των Ουρσουλινών στην κοινωνία της Νάξου για να στεγάσει τις πολιτιστικές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες της νεολαίας, των φορέων και των πνευματικών και καλλιτεχνικών δημιουργών της Νάξου, όπως άλλωστε προβλέπει και η σύμβαση παραχώρησης;

Ο ερωτών βουλευτής

Γρηγόρης Ψαριανός