Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/06/2009

Συνέντευξη του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ, Δημ. Παπαδημούλη, στο ρ/σ ΝΕΤ 105,8

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημ. Παπαδημούλης, μιλώντας στο ρ/ ΝΕΤ 105,8 για τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε μεταξύ άλλων:

"Οι φίλοι του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ ανήσυχοι. Αναζητούν πειστικές απαντήσεις σε δυο πράγματα.  Πρώτον, τί έφταιξε και τί πρέπει να αλλάξουμε, έτσι ώστε να δείξουμε ότι πήραμε το μήνυμα των εκλογών.  Δεύτερον, ποιο είναι το πολιτικό υπόβαθρο και πώς θα γίνει η υπέρβαση της «κόντρας» που καταγράφεται, ανάμεσα στον Α. Αλαβάνο και τον Α. Τσίπρα, πολύ περισσότερο που έως πρόσφατα, όλοι είχαμε την αίσθηση μιας άριστης  συνεργασίας. 

Ο Α. Τσίπρας δεν εξήγησε έως σήμερα,  πώς από το 10-12% σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις του Μαρτίου, φτάσαμε στο 4,7%.  Πώς από το στόχο των τεσσάρων ευρωβουλευτών που έθεσε –έστω υπερβολικά- το Φεβρουάριο, φτάσαμε στον ένα.  Δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις για το τι πρέπει να αλλάξει, ώστε να πάμε καλύτερα στο μέλλον. 

Πιστεύω ότι έφταιξε η διαχείρισή μας τον Δεκέμβρη.  Ότι δεν ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη στιγμή ότι είμαστε υπέρ των ειρηνικών διαδηλώσεων και κατηγορηματικά αντίθετοι στα κρούσματα βίας.  Μας έκανε ζημιά η επιλογή της ηγεσίας στην συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου.  Είπε προχθές ο Α. Αλαβάνος «κόψαμε το κεφάλι του καλύτερου ευρωβουλευτή και αυτό μας στοίχισε».  Μας στοίχισε μια συμπεριφορά που είχε στοιχεία αλαζονείας την περίοδο των υψηλών δημοσκοπικών ποσοστών.  Μας έκαναν ζημιά λανθασμένοι χειρισμοί στην τελική ευθεία της εκλογικής μάχης.  Το ποιος θα πάει στο  debate,  έπρεπε να είχε καθοριστεί με συλλογικές διαδικασίες ένα μήνα πριν από τις εκλογές και όχι την τελευταία στιγμή.

Και ο Αλέκος και ο Αλέξης οφείλουν να πουν τι έφταιξε πολιτικά. Ποιες είναι οι δικές τους ευθύνες και κυρίως τι πρέπει να αλλάξει και το πώς θα βελτιωθούν οι σχέσεις και η συνεργασία και μεταξύ τους και με όλους μας στο πλαίσιο της συλλογικότητας. 

Αν και -κατά Αλαβάνο- η ηγετική πλειοψηφία του κόμματος «μου έκοψε το κεφάλι», επιμένω ανανεωτικά αλλά και ενωτικά. Πιστεύω στην ομαδικότητα, στο συλλογικό πνεύμα, στη σύνθεση απόψεων. Ο χώρος της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς χρειάζεται ως οξυγόνο τον διάλογο και τη σύνθεση απόψεων.  Όσες φορές η όποια πλειοψηφία προσπάθησε να επιβληθεί  και να μονοπωλήσει τα πράγματα, το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Οι πολίτες που στηρίζουν αυτόν τον χώρο, μας θέλουν αποτελεσματική ομάδα, όχι «παίκτες» που κάνουν ατομικό παιχνίδι και όχι αρχηγούς-ηγεμόνες."

To Γραφείο Τύπου