Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/06/2009

Ανακοίνωση του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΝ σχετικά με την απίστευτη ταλαιπωρία των πολιτών για τη διόρθωση λαθών στο Ε9 τους και την καταβολή του απαράδεκτου ΕΤΑΚ

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έχουν λάβει τις τελευταίες ημέρες σημειώματα από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων με την επισήμανση ότι έκαναν λάθη στη συμπλήρωση του Ε9 και καλούνται να τα διορθώσουν μέσω ίντερνετ (!), προκειμένου να πληρώσουν το απαράδεκτο ΕΤΑΚ. Προφανώς τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης πιστεύουν ότι ο κάθε συνταξιούχος διαθέτει πρόσβαση στο ίντερνετ και γιʼ αυτό αποφάσισαν να τον διευκολύνουν δίνοντάς του και κωδικό για να μπει στην αντίστοιχη ιστοσελίδα και να κάνει τις διορθώσεις! Καταλαβαίνοντας έπειτα από πολλές μέρες το κωμικοτραγικό τους λάθος, αποφάσισαν να το διορθώσουν, διαπράττοντας όμως ένα ακόμα μεγαλύτερο: είπαν στον κόσμο ότι μπορεί να πάει και στην εφορία για τη διόρθωση των λαθών. Δηλαδή στέλνουν συνειδητά τον κόσμο να συνωστιστεί και να ταλαιπωρηθεί , καθώς είναι γνωστό ότι οι εφορίες αδυνατούν - λόγω των 5000 οργανικών κενών! - να ανταποκριθούν.

Ο ερασιτεχνισμός και η προχειρότητα θεσμοθέτησης του κοινωνικά άδικου ΕΤΑΚ οδήγησαν στην σημερινή απαράδεκτη κατάσταση.

Ζητούμε επιτακτικά από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να δώσει άμεσα εξηγήσεις για την ταλαιπωρία των πολιτών, για τους λόγους που οδήγησαν σε αυτό το απίστευτο αλαλούμ.      

Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής