Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/07/2006

Συνάντηση ΣΥΝ με την Επιτροπή Εκπροσώπων Κοινωνικών Οργανώσεων από Αραβικές χώρες στην Ελλάδα, που προωθούν τη δημιουργία Παναραβικού Συνδέσμου

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, τα μέλη της Π.Γ. Πάνος Τριγάζης και Δ.Στρατούλης και το μέλος της ΚΠΕ Αλίκη Παπαδομιχελάκη συναντήθηκαν σήμερα με την Επιτροπή Εκπροσώπων Κοινωνικών Οργανώσεων από Αραβικές χώρες στην Ελλάδα, που προωθούν τη δημιουργία Παναραβικού Συνδέσμου.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

"Είχαμε μια πολύ σημαντική συνάντηση με έλληνες πολίτες αραβικής καταγωγής από την Παλαιστίνη, το Λίβανο, τη Συρία, το Ιράκ, το Σουδάν, τη Λιβύη και την Αίγυπτο.

Εχουν πάρει μια πάρα πολύ σημαντική πρωτοβουλία, να δημιουργήσουν έναν σύλλογο ελλήνων πολιτών αραβικής καταγωγής με στόχο και να στηρίξει τα ιδιαίτερα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει αυτή η ομάδα πολιτών μας, να αναδείξει τα πολιτιστικά στοιχεία που ενώνουν τον ελληνικό κόσμο με τον αραβικό κόσμο και φυσικά να αναδείξει και τα μεγάλα σημερινά προβλήματα.

Και μια που αναφέρομαι στα μεγάλα σημερινά προβλήματα θέλω να πω το εξής: "αρκεί η Σάμπρα και η Σατίλα". Αρκεί μια φορά αυτή η μεγάλη καταστροφή και η μεγάλη αιματοχυσία που έγινε ενάντια στο Λίβανο και στους Παλαιστίνιους. Δεν μπορούμε να το δεχτούμε δεύτερη φορά. Δεν μπορούμε να δεχτούμε μια Παλαιστίνη και ένα Λίβανο νεκροταφεία. Δεν μπορεί να σιωπά η Ε.Ε. Δεν μπορεί να είναι ουρά των ΗΠΑ.

Ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση να αφήσει αυτή την επαμφοτερίζουσα στάση, την οποία καταδικάζει όλος ο ελληνικός λαός. Να πάρει μια σαφή θέση. Να ζητήσει να σταματήσουνε οι επιθετικές και βάρβαρες ενέργειες του Ισραήλ. Να σταματήσει αυτό το πογκρόμ που κάνουνε σήμερα ενάντια στη Γάζα, ενάντια στο Λίβανο, ενάντια στη Δυτική Όχθη και να ξαναμπεί σε μια διαδικασία για την ειρηνική επίλυση το Παλαιστινιακό και το Μεσανατολικό στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ.

Τέλος πρέπει όλοι τελικά να καταλάβουμε ότι υποκινητής αυτών των ενεργειών είναι οι ίδιες οι ΗΠΑ, αρκεί κανείς να θυμηθεί τις χθεσινές δηλώσεις Μπους για τη Συρία και το Ιράκ".

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου