Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/07/2006

Υπέρ της ιδιωτικοποίησης της Εμπορικής Τράπεζας και το ΠΑΣΟΚ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, κας Μ. Ξενογιαννακοπούλου μετά τις συναντήσεις της με τον Σύλλογο Εργαζομένων της Εμπορικής Τράπεζας, έκανε την παρακάτω δήλωση:

"Η Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, ενώ δήλωσε πολλά μετά τη συνάντησή της με τον Σύλλογο Εργαζομένων της Εμπορικής, παρέλειψε να αναφερθεί στην "ταμπακιέρα": τη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση της Εμπορικής Τράπεζας.

Η παράλειψη δεν είναι τυχαία. Διότι το ΠΑΣΟΚ, όπως έχει γίνει σαφές από τις δηλώσεις αρμόδιων στελεχών του, τάσσεται υπέρ της ιδιωτικοποίησης της Τράπεζας. ʼλλωστε, το ίδιο το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση ξεκίνησε την ιδιωτικοποίηση της Εμπορικής με την "κουμπαριά" της Credit Agricole, όπως εγκαινίασε τις αλλεπάλληλες πωλήσεις "πακέτων" μετοχών του δημοσίου στις τράπεζες.

Η διαφύλαξη των εργασιακών σχέσεων στην Εμπορική Τράπεζα, για τις οποίες έκανε λόγο η Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πώλησή της. Διότι η ιδιωτικοποίηση συνεπιφέρει απολύσεις και διάλυση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Το ΠΑΣΟΚ πάει να γίνει συνένοχο στο πολιτικό έγκλημα της κυβέρνησης να ξεπουλήσει την Εμπορική.

Η συναινετική προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και μάλιστα σε στρατηγικούς τομείς της οικονομίας, μετατρέπει τη χώρα μας σε "μπανανία" της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης".

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου