Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/06/2009

Αποσπάσματα συνέντευξης Κ.Μαρματάκη, μέλους Π.Γ. ΣΥΝ, στο Ρ/Σ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ»

Ο Κώστας Μαρματάκης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, σε σημερινές του δηλώσεις στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο 105,5» ανέφερε μεταξύ άλλων:

    - Για τη γενικευμένη επίθεση αυταρχισμού στα δημοκρατικά δικαιώματα (Σανιδάς για χειροβομβίδες με καουτσούκ, ανθρωποκυνηγητό μεταναστών, δημοσιεύματα για κάμερες, έλεγχο DNA κ.ά.):

 Είναι δεδομένο ότι σε συνθήκες  κρίσης πρώτα δέχονται επίθεση τα δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα, ώστε να ανακοπούν οι αντιστάσεις των πολιτών. Αυτό που χρειάζεται είναι η Αριστερά να καταφέρει, με το λόγο και τη δράση της, να αποκτήσει απήχηση και πρόσβαση σε ευρύτερα λαϊκά στρώματα, ώστε να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση και οργάνωση τους για να αναχαιτιστεί η νεοσυντηρητική επίθεση.

-    Για τις εξελίξεις στον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ:

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, υπάρχει ανάγκη για ισχυρή, ενωτική, ριζοσπαστική Αριστερά που θα εκφράζει, θα οργανώνει, θα εμπνέει (και θα εμπνέεται από) τους αγώνες (και τις αγωνίες) των πολιτών. Έχουν από πολλές πλευρές τεθεί ουσιαστικά και πραγματικά ζητήματα που αφορούν τη φυσιογνωμία και τον χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΣΥΝ.                           

      Για την απάντηση τους δεν προσφέρονται «ηγετικές» πρωτοβουλίες και συνεννοήσεις κορυφής  μεταξύ «ηγεσιών» συνιστωσών ή τάσεων. Τέτοιες διαδικασίες, όχι μόνο δε συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσεων, αλλά -όπως αποδείχτηκε- συναποτελούν γενεσιουργές αιτίες του προβλήματος. 

     Ήρθε η ώρα, όχι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στον ΣΥΝ οι αποφάσεις να ληφθούν από τη βάση, από τα μέλη μέσα από ανοιχτές, δημοκρατικές, συνεδριακές διαδικασίες.

To Γραφείο Τύπου