Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/01/2005

Περιοδεία αντιπροσωπείας ΣΥΝ στη Χαλκίδα

Αντιπροσωπεία του Συνασπισμού αποτελούμενη από το Βουλευτή Θανάση Λεβέντη, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ και πρώην Βουλευτή Βαγγέλη Αποστόλου, το Γραμματέα και μέλη της Ν.Ε. Eύβοιας του Συνασπισμού επισκέφθηκαν στη Χαλκίδα :

Το εργοστάσιο Δάριγκ και Σια Α.Β.Ν.Ε. στο οποίο οι 200 εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.. Από τον Ιούλιο του 2004 είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας και παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους επτά μήνες αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα επιβίωσης. Οι εργαζόμενοι επεσήμαναν ότι το εργοστάσιο το οποίο αποτελούσε για την ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας σπουδαία οικονομική μονάδα, οδηγείται από τον σημερινό ιδιοκτήτη στο κλείσιμό του.

Τον ξενώνα Ψυχικής Υγείας Λαμψάκου και την Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης Ψυχικής Υγείας Χαλκίδας όπου ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα αποσυλοποίησης που επιτελούν κάτω από αντίξοες συνθήκες λόγω έλλειψης προσωπικού.

Tους χώρους του νοσοκομείου Χαλκίδας όπου συνομίλησαν με το Διοικητή, τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και τους άλλους εργαζόμενους οι οποίοι αναφέρθηκαν στο προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την ελλιπή στελέχωση, την ανυπαρξία μονάδας εντατικής θεραπείας και τη στενότητα χώρου που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο. Η ανέγερση νέου Νοσοκομείου είναι επιτακτική ανάγκη για το νομό. Από όλες τις πλευρές τονίσθηκε η ανάγκη ανέγερσης νέου σύγχρονου νοσοκομείου που θα καλύπτει τις συγκεκριμένες ανάγκες του νομού. Επειδή όμως αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα είναι απαραίτητο να ενισχυθεί άμεσα το νοσοκομείο με προσωπικό νοσηλευτικό, ιατρικό και άλλο και να εξοπλισθεί με σύγχρονα μηχανήματα.

Με το πέρας της περιοδείας η αντιπροσωπεία έδωσε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ Εύβοιας στα γραφεία του ΣΥΝ και αναφέρθηκε στη διαρκή αποβιομηχανοποίηση και οικονομική εγκατάλειψη που υφίσταται ο νομός της Εύβοιας τα τελευταία χρόνια .

Ο Συνασπισμός θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα παρεμβαίνει για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής. Πρώτη ενέργεια του είναι να φέρει τα προβλήματα των εργαζομένων του Δάριγκ στη βουλή.

To Γραφείο Τύπου