Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
30/06/2009

Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη χρηματοδότηση των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών

Ερώτηση Τ.Κουράκη προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (Σ.Ε.Α.Β./HEAL-Link) καταγγέλει ότι, παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις του Υπουργείου, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες χρηματοδότησης της οριζόντιας δράσης των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών συμπεριλαμβανομένων των συνδρομών στα ηλεκτρονικά περιοδικά για την τριετία 2009-2011. Αποτέλεσμα του γεγονότος αυτού είναι η διακοπή της πρόσβασης των Ελληνικών Α.Ε.Ι. (Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι.) και Ερευνητικών Ιδρυμάτων της χώρας σε περισσότερους από 9.000 τίτλους επιστημονικών ηλεκτρονικών περιοδικών.

Επειδή οι συνέπειες της διακοπής της πρόσβασης των ελληνικών ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων στα ηλεκτρονικά περιοδικά, ύστερα από 10 χρόνια αδιάλειπτης παροχής της υπηρεσίας αυτής, θα είναι ολέθριες για την υποστήριξη της έρευνας και της εκπαίδευσης στη χώρα μας, σε μια εποχή κατά την οποία η καινοτομία και η πρόσβαση στην πληροφορία αποτελούν βασική προϋπόθεση για την πρόοδο μιας χώρας.

Επειδή η δημόσια εκπαίδευση και  έρευνα στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα υποτιμημένες εδώ και χρόνια τόσο από την παρούσα Κυβέρνηση όσο και από τις προηγούμενές της

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Πότε θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της  χρηματοδότησης της οριζόντιας δράσης των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών;

Ο ερωτών βουλευτής

Τάσος Κουράκης