Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/07/2009

Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, με αντιπροσωπεία του Δήμου Γαλατσίου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γαλατσίου κ.Κυριάκο Τσίρο

Ο πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Αλέξης Τσίπρας, μαζί με το μέλος της Π.Γ. με ευθύνη των θεμάτων Αυτοδιοίκησης, Στάθη Λεουτσάκο, συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία από τον Δήμο Γαλατσίου αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Γαλατσίου, κ. Κυριάκο Τσίρο, την Δημοτική Σύμβουλο Γαλατσίου και επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες σε Δράση», κ. Ελένη Αυλωνίτου και τον πρόεδρο της διαπαραταξιακής επιτροπής για την διάσωση του ΠΑΛΑΙ, κ. Γιώργο Παπαδόπουλο, προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις της μετατροπής του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Δήμου Γαλατσίου «ΠΑΛΑΙ» σε MALL.

Μετά την συνάντηση ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε:

«Τα τελευταία χρόνια ο Δημόσιος Χώρος εντός του αστικού ιστού, συρρικνώνεται σταδιακά προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων. Χώροι πρασίνου αλλά και Δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις, θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ενεργοί πολίτες σε όλη την χώρα αγωνίζονται για την υπεράσπιση του Δημόσιου Χώρου από τα ιδιωτικά συμφέροντα.

Θεωρούμε αδιανόητη την μετατροπή του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Γαλατσίου και των ευρύτερων δήμων, σε εμπορικό κέντρο.

Ζητάμε την κατάργηση του Άρθρου 19 του Ν. 3342/2005 που ρυθμίζει την μεταολυμπιακή χρήση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων που δίνει την δυνατότητα σε ολοσχερή αλλαγή χρήσης στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου και την μετατροπή του σε εμπορικό κέντρο.

Οι πολίτες του Γαλατσίου και της ευρύτερης περιοχής έχουν ανάγκη από χώρους πρασίνου, αναψυχής, δημόσιου αθλητισμού και όχι από ένα ακόμη τεράστιο εμπορικό κέντρο. Και αυτές τις ανάγκες θα τις διεκδικήσουν δυναμικά κόντρα στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Στον αγώνα τους αυτό θα σταθούμε αλληλέγγυοι».

To Γραφείο Τύπου