Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
04/07/2009

Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Λαφαζάνη, με αφορμή την ομιλία του κ. Γ.Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΠΑΤΑ ΣΕ ΔΥΟ ΒΑΡΚΕΣ!

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Γ.Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Ο κ. Γ.Παπανδρέου πρότεινε τη διενέργεια εκλογών ακόμα και το Σεπτέμβρη, προκειμένου η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως είπε, να καταρτίσει αξιόπιστο προϋπολογισμό για το 2010.

Αξιόπιστος, όμως, προϋπολογισμός που να βελτιώνει τη θέση των εργαζομένων δεν μπορεί να συμβαδίσει με το καθεστώς επιτήρησης, που έχει επιβάλλει στη χώρα μας η Ε.Ε. στη βάση του προκρούστειου Συμφώνου Σταθερότητας, σύμφωνα με το οποίο το έλλειμμα του προϋπολογισμού του 2010 πρέπει να μειωθεί, εν μέσω μάλιστα κρίσης και ύφεσης, κάτω του 3% του ΑΕΠ.

Ο κ. Γ.Παπανδρέου δεν μπορεί να πατάει σε δύο βάρκες: από την μια  να μην αμφισβητεί και να συναινεί με το νεοφιλελεύθερο πλαίσιο της Ε.Ε., την Κοινοτική  επιτήρηση και την ουσία του Συμφώνου Σταθερότητας της Ε.Ε. και από την άλλη να υπόσχεται ενίσχυση της θέσης των λαϊκών στρωμάτων.

Ο τυχόν προϋπολογισμός της νέας κυβέρνησης που διεκδικεί ο κ. Γ.Παπανδρέου θα είναι, επίσης, προϋπολογισμός σκληρής λιτότητας, νέων φόρων στα λαϊκά εισοδήματα και συμπίεση των κοινωνικών δαπανών.

Η χώρα δεν χρειάζεται μόνο την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη ήττα της κυβέρνησης αλλά και την ήττα συνολικά του δικομματισμού, ως προϋπόθεση για μια νέα προοδευτική πορεία οικονομικής ανασυγκρότησης, παραγωγικής αναγέννησης, μείωσης των κοινωνικών ανισοτήτων, ενίσχυσης της θέσης των εργαζομένων και προστασίας του περιβάλλοντος

To Γραφείο Τύπου