Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/07/2006

Προκαλεί τους εργαζόμενους ο Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Τ. Αράπογλου σε σχέση με την κλαδική Συλλογική Σύμβαση στον χώρο των Τραπεζών, υπογράμμισε τα εξής:

Οι δηλώσεις του Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, κ. Τ. Αράπογλου, σχετικά με την κλαδική Συλλογική Σύμβαση στον χώρο των Τραπεζών, αποτελούν μνημείο αντεργατικής νοοτροπίας και απευθύνουν μια ωμή πρόκληση στη νοημοσύνη όχι μόνο των τραπεζοϋπαλλήλων αλλά και συνολικά του κόσμου της μισθωτής εργασίας.

Ο Διοικητής της Εθνικής, με την κάλυψη, προφανώς, της κυβέρνησης και εκφράζοντας την απληστία των ξένων κερδοσκοπικών κεφαλαίων, τα οποία μετά και την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής διαδραματίζουν αυξημένο κεντρικό ρόλο στην Τράπεζα, αρνείται ευθέως και στην ουσία τη σκοπιμότητα κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης στον χώρο των Τραπεζών και τη δέχεται μόλις και μετά βίας μόνο αν οι Τράπεζες καθορίσουν οι ίδιες εκβιαστικά την ατζέντα των υπό διαπραγμάτευση θεμάτων.

Δυστυχώς, η μετατροπή της Εθνικής Τράπεζας σε άντρο των ξένων κερδοσκοπικών κεφαλαίων και η πλήρης αλλοίωση του δημόσιου χαρακτήρα της έχει αποθρασύνει τη Διοίκησή της, η οποία, με περισσή αλαζονεία, γυρίζει το ρολόι της χώρας σε αλήστου μνήμης εποχές όπου ο συνδικαλισμός θεωρείτο περιττό βάρος αν όχι και ανωμαλία.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου