Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/07/2009

Αποσπάσματα συνέντευξης Δ.Στρατουλη στο Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» σχετικά με τις εξελίξεις στο σκάνδαλο της Siemens

Σχετικά με τις εξελίξεις στο σκάνδαλο της Siemens ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και πρώην μέλος της Διοίκησης του ΟΤΕ, σε συνέντευξή του στο Ρ/Σ «105,5 Στο Κόκκινο» (Γιάννη Ανδρουλιδάκη) ανέφερε τα εξής:

Οι συνεχείς αποκαλύψεις δείχνουν πολιτικές ευθύνες και μαύρο πολιτικό χρήμα. Τα ίδια τα στελέχη της μητρικής Siemens έχουν καταθέσει σε ανακριτές εδώ και τρία χρόνια στη Γερμανία, ότι «λάδωναν» τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, για να παίρνουν δουλειές στη χώρα μας. Την πολιτική ευθύνη γιʼ αυτό το σκάνδαλο την έχουν από κοινού το ΠΑΣΟΚ που υπέγραψε αυτές τις συμβάσεις και η Ν.Δ. που τις συνέχισε ή και τις επέκτεινε.

Η κυβέρνηση, για να μην είναι το πολιτικό σύστημα όμηρος του Χριστοφοράκου, ανάλογα με ποιο τμήμα της αλήθειας αποφασίσει να ομολογήσει είτε εκδοθεί ή όχι από τη Γερμανία στη χώρα μας, θα πρέπει :

Να ζητήσει από τη Siemens να δώσει επί ποινή αποκλεισμού της από όλες τις προμήθειες και αναθέσεις έργων του δημοσίου τομέα τα στοιχεία που διαθέτει για το ποιοι πολιτικοί, ποια κόμματα και με πόσα λαδώθηκαν στη χώρα μας από αυτή, για να της εξασφαλίσουν δουλειές από το δημόσιο.

Να αποκαταστήσει τη ζημιά που υπέστη το ελληνικό δημόσιο ζητώντας να του δοθούν πίσω οι «μίζες» της Siemens από τους παραλήπτες τους, με βάση το νόμο 5227/1931 «περί μεσαζόντων», όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα, και αυτά τα 110 εκατομμύρια ευρώ να τα διαθέσει για τους ανέργους.

Να απαιτήσει με βάση τον ίδιο νόμο την ακύρωση όλων των συμβάσεων που υπογράφηκαν το 1994-2005 από τον δημόσιο τομέα με τη Siemens και να επιστραφούν από αυτή στο δημόσιο τα ποσά που εισέπραξε, και αυτά τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ να διατεθούν σε κοινωνικές πολιτικές.

Αυτές όμως οι πρωτοβουλίες προϋποθέτουν πολιτική βούληση, που λείπει από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, γιατί λόγω του «λαδώματός» τους από τη Siemens δεν μπορούν να της αντιπαρατεθούν.

To Γραφείο Τύπου