Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/07/2006

Τη Βιομηχανία Φ. Λιπασμάτων επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, στα πλαίσια περιοδείας του στη Θεσσαλονίκη

Τη Βιομηχανία Φ. Λιπασμάτων επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, στα πλαίσια περιοδείας του στη Θεσσαλονίκη. Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ συνοδευόταν από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ασημίνα Ξηροτύρη, τον υποψήφιο Νομάρχη Θεσσαλονίκης Σ.Πλωμαρίτη και στελέχη των οργανώσεων του ΣΥΝ.

Ο Αλ.Αλαβάνος μιλώντας σε συγκέντρωση των εργαζομένων της βιομηχανίας, τόνισε μεταξύ άλλων:

"Με την ενότητά σας, την επιμονή σας, την αλληλεγγύη σας, κρατήσατε, παρά το ότι δεν ήταν ευνοϊκές οι συνθήκες, τη δυνατότητα της συνέχισης της δουλειάς σας. Καταφέρατε να κερδίσετε την συμπαράσταση της κοινωνίας και να δώσετε ένα αισιόδοξο μήνυμα για τους αγώνες όλων των εργαζομένων.

Εχει αποκτήσει και μια συμβολική διάσταση ο αγώνας σας γιατί απέδειξε ότι δεν είναι όλα μοιραία, ότι μπορούν να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, ότι μπορεί να σταματήσει η μεγάλη βιομηχανική παρακμή της Θεσσαλονίκης και της Β.Ελλάδας.

Ζητάμε από τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να τηρήσουν χωρίς άλλη καθυστέρηση την υπόσχεση που κερδίσατε με τον αγώνα: Να επαναλειτουργήσει σε μόνιμη και σταθερή βάση, και όχι προσωρινά, η Β.Φ.Λ. και να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξή της σύμφωνα με τις απόλυτα, τεκμηριωμένες προτάσεις των εργαζομένων".

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου