Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
06/07/2009

Δήλωση του Π. Λαφαζάνη, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πρόθεση του κ. Γ. Παπαθανασίου να διαπραγματευτεί στις Βρυξέλλες την παράταση για ένα έτος του χρονοδιαγράμματος μείωσης του ελλείμματος κάτω του 3%

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος στην πρόθεση του κ. Γ. Παπαθανασίου να διαπραγματευτεί στις Βρυξέλλες την παράταση για ένα έτος του χρονοδιαγράμματος μείωσης του ελλείμματος κάτω του 3%, έκανε την παρακάτω δήλωση:

"ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συναινούν στη επαναδιαπραγμάτευση με την Κομισιόν για την παράταση του χρονοδιαγράμματος μείωσης του ελλείμματος του προϋπολογισμού αλλά ερίζουν για το ποιος από τους δύο έχει την αξιοπιστία να την φέρει σε πέρας!

Ανούσια αντιπαράθεση με λάθος προσανατολισμό!

Διότι το πρόβλημα για τον τόπο δεν είναι η παράταση του χρονοδιαγράμματος αλλά αυτό κάθʼ εαυτό το ίδιο το καθεστώς επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας στη βάση του προκρούστειου Συμφώνου Σταθερότητας, που πρέπει να καταργηθεί, αφού, με ή χωρίς παράταση, η τήρηση των σχετικών χρονοδιαγραμμάτων σημαίνει περαιτέρω φοροεπιδρομή σε βάρος του ελληνικού λαού και καθίζηση της οικονομίας".

To Γραφείο Τύπου