Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/07/2009

Σχετικά με όσα δήλωσε η Υπουργός Απασχόλησης μετά τη συνάντησή της με τη ΓΣΕΕ, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

Η κυβέρνηση δίχως πλέον κανένα πρόσχημα θυσιάζει στο βωμό της αποικιοκρατικού τύπου επιτήρησης της οικονομίας της χώρας μας από την Ε.Ε. τα ασφαλιστικά δικαιώματα εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Οι περικοπές που θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα είναι οπισθοδρομικές, βάρβαρες, αλλά και ρατσιστικές σε βάρος των νέων ασφαλισμένων.

Αυξάνουν τα όρια ηλικίας και μειώνουν τις συντάξεις εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων, ζημιώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία καθώς χάνουν τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές και οδηγούν σε απολύσεις παλαιών εργαζομένων που είναι ενταγμένοι σε αυτά. Αποτελούν ένα νέο μεγάλο δώρο στους εργοδότες καθώς γλιτώνουν τα υψηλά ασφάλιστρα.

Η κυβέρνηση επίσης, αφού έκανε πρώτα το συνήγορο όσων επιχειρήσεων μειώνουν τις ημέρες εργασίας με αντίστοιχη μείωση των μισθών των εργαζομένων, τώρα έρχεται επιπλέον να χρηματοδοτήσει με τα χρήματα των εργαζομένων αυτές τις αντεργατικές πρακτικές.

To Γραφείο Τύπου