Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/07/2006

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος στα όσα δήλωσε ο κ. Αλογοσκούφης μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, έκανε το παρακάτω σχόλιο:

Ο κ. Αλογοσκούφης μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένος από το άγριο ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων και μαγεμένος από τις αδιαφανείς εξαγορές της Εθνικής Τράπεζας ή του ΟΤΕ κ.λ.π., αλλά αποκρύπτει ότι όλες αυτές οι κινήσεις έχουν ως αντίτιμο την παράδοση της ελληνικής οικονομίας στα ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια, τα αντεργατικά παραληρήματα των εκλεκτών του, κ.κ. Αράπογλου και Βουρλούμη, και τη συνολικότερη διάλυση εργασιακών, κοινωνικών και ασφαλιστικών κατακτήσεων.

Ο κ. Αλογοσκούφης, απογειωμένος στις νεοφιλελεύθερες κυβερνητικές μυθοπλασίες, έχει χάσει κάθε επαφή με την όλο και σκληρότερη πραγματικότητα που βιώνουν τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Αν ο κ. Αλογοσκούφης και η κυβέρνηση θεωρούν ότι η πραγματική οικονομία είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι με τα υπερκέρδη τους, οι ιδιωτικοποιήσεις και οι επιχειρηματικές συμφωνίες, για τον ελληνικό λαό η πραγματική οικονομία είναι κάτι το πολύ διαφορετικό και την βιώνουν με τη σκληρή μονόπλευρη λιτότητα, τη φορολογική αφαίμαξη, τα κύματα ακρίβειας που σαρώνουν την αγορά και την ογκούμενη ανεργία η οποία δεν καλύπτεται από τις στατιστικές λαθροχειρίες.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου