Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/07/2009

Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, με τον Σύλλογο Εργαζομένων της Εμπορικής Tράπεζας

Με τον Σύλλογο Εργαζομένων Εμπορικής Τράπεζας συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Αλέξης Τσίπρας και τα μέλη της ΚΠΕ Αλ. Καλύβης και Κούβελα Φωτεινή,  για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις αποφάσεις της Διοίκησης της Εμπορικής Τράπεζας για τις μαζικές εκδιώξεις εργαζομένων.

Μετά τη συνάντηση έγιναν δηλώσεις:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Πρόεδρος Εργαζομένων Εμπορικής Τράπεζας):

Συναντηθήκαμε σήμερα με αντιπροσωπεία του ΣΥΝ με επικεφαλής τον Πρόεδρό του  και κουβεντιάσαμε ουσιαστικά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σήμερα γενικότερα στον τραπεζικό χώρο, στους εργαζόμενους, και ειδικότερα στους εργαζόμενους της Εμπορικής Τράπεζας.

Οι εξελίξεις στην Εμπορική τράπεζα είναι γνωστές. Τα προβλήματα τεράστια. Αναπτύξαμε τις απόψεις του συλλόγου και των εργαζομένων.

Ακούσαμε την άποψή τους. Μας είπε ο κ. Πρόεδρος ότι στηρίζει τις θέσεις του συλλόγου, και κοινοβουλευτικά αλλά και όπου βρεθεί θα είναι δίπλα μας για να μας στηρίξει μέχρι την τελική νίκη των εργαζομένων.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων στον χρηματοπιστωτικό τομέα, μια πολιτική που ξεκίνησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και συνέχισαν πιστά οι κυβερνήσεις της Ν.Δ., έχει αποτύχει παταγωδώς. Έχει αποτύχει και έχει οδηγήσει σε διάλυση τα ασφαλιστικά Ταμεία, τις εργασιακές σχέσεις, σε συρρίκνωση το δημόσιο τομέα.

Οι τραπεζίτες, αντί να καταθέτουν προτάσεις εξυγίανσης, με στόχο να μεταφέρουν τις ζημιές τους, το κόστος στους εργαζόμενους, πρέπει να σεβαστούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας που έχουν συμφωνήσει με την ΟΤΟΕ, πρέπει να σεβαστούν τους εργαζόμενους και να μην δημιουργούν κοινωνική αναταραχή  με προτάσεις εκβιαστικής εξόδου, δήθεν εθελουσίας εξόδου, που αφορά, στην προκειμένη περίπτωση, στην περίπτωση της Εμπορικής πάνω από 1500 εργαζόμενους.

Με την ευκαιρία της σημερινής μας επίσκεψης και συνομιλίας με το συμβούλιο των εργαζομένων στην Εμπορική Τράπεζα, θέλαμε να επαναφέρουμε την πρότασή μας για μια εναλλακτική πολιτική παρέμβαση του κράτους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, για την ανάγκη να τεθεί υπό δημόσιο έλεγχο τμήμα του χρηματοπιστωτικού συστήματος προκειμένου οι τράπεζες να σταματήσουν να λειτουργούν ανεξέλεγκτα δημιουργώντας καρτέλ εις βάρος των καταναλωτών, εις βάρος του κοινωνικού συνόλου.

To Γραφείο Τύπου