Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/07/2006

Συνάντηση ΣΥΝ με αντιπροσωπεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος και το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ Γιάννης Τόλιος συναντήθηκαν σήμερα με αντιπροσωπεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (Ε.Σ.Α.Ε.Α.), αποτελούμενη από τον γενικό γραμματέα Α. Πανανό, και τα μέλη του Δ.Σ. Αικ. Κουλουρίδου και Χρισ. Νάστα.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε δηλώσεις:

"Είχαμε μια συζήτηση για μερικά σοβαρά ζητήματα που αφορούν στα άτομα με αναπηρία. Να πούμε χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν 24 κέντρα κοινωνικής υποστήριξης στην Ελλάδα, χωρίς όμως καθόλου ανθρώπινη υποδομή. Από τα 24 κέντρα μόνο σε ένα υπάρχει γιατρός. Η ανεργία στους αναπήρους στην Ελλάδα έχει φτάσει το 80%. Η κάρτα αναπηρίας, παρ' ότι έχει πει η κυβέρνηση ότι θα βγει, δεν έχει βγει. Την ίδια στιγμή, από την κυβέρνηση διαφαίνεται η τάση να εξαφανιστεί ο άξονας για την Πρόνοια στο 4ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Και ήδη σε αυτή τη μετάβαση βλέπουμε προγράμματα, τα οποία είναι σημαντικά, όπως η βοήθεια στο σπίτι, ουσιαστικά να καταρρέουν.

Εμείς πιστεύουμε ότι τα ζητήματα των ατόμων με αναπηρίες πρέπει να είναι ένας από τους βασικούς στόχους ευαισθησίας και προσανατολισμού του 4ου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Παράλληλα βέβαια, με την ευκαιρία, θέλω να τονίσω ότι είναι σημαντικό και το κίνημα των ατόμων με αναπηρία να μη στηρίζεται πια σε αναγκαστικούς νόμους για φιλανθρωπικά σωματεία, να στηρίζεται στους ίδιους νόμους, αν θέλετε, που στηρίζεται και το συνδικαλιστικό κίνημα κι έτσι να μπορέσει να λειτουργήσει με διαφάνεια, με αποτελεσματικότητα, με δυνατότητα αξιολόγησης".

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου