Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/07/2006

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τους πρόσφυγες από τον Λιβάνο, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Αλαβάνος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Όλες αυτές οι οικογένειες, οι οποίες έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, μέσα σε δραματικές συνθήκες, κάτω από τους αδυσώπητους και απάνθρωπους βομβαρδισμούς του Ισραήλ, δεν πρέπει να ζήσουν μια δεύτερη προσφυγιά. Έστω και για μέρες. Με αυτή την έννοια, βάζοντας στο περιθώριο κάθε είδους γραφειοκρατική διαδικασία, η χώρα μας, η κυβέρνηση, πρέπει να είναι έτοιμη να προσφέρει ένα περιβάλλον ασφάλειας, φιλοξενίας, σιγουριάς σε αυτούς τους ανθρώπους μέχρι να δούμε ποια θα είναι η έκβαση της κατάστασης αυτής στη Μ. Ανατολή.

Εξάλλου προσθέτω, ότι θα υπάρξει επί τόπου αντιπροσωπεία αλληλεγγύης στην οποία θα συμμετάσχουν πανεπιστημιακοί, οργανώσεις αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό, στελέχη του ΣΥΝ, της Νεολαίας του ΣΥΝ, η οποία θα φύγει για το Τελ Αβίβ, με σκοπό να επισκεφθεί ειδικά τα πληττόμενα μέρη της Παλαιστίνης - ανάμεσα σε αυτούς θα είναι και ο Τάσος Κουράκης, υποψήφιος Δήμαρχος στη Θεσσαλονίκη - και πιστεύω ότι θα φέρει ένα μήνυμα συμπαράστασης από όλον τον ελληνικό λαό τόσο προς τους Παλαιστινίους όσο και τους Λιβανέζους, αλλά - αν θέλετε - και προς τους Ισραηλινούς πολίτες που πλήττονται από την πολιτική του Ισραήλ.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου