Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/07/2009

Συνάντηση αντιπροσωπείας Αγροτικού Τμήματος ΣΥΝ με επικεφαλής την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ε.Αμμανατιδου με Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

ΟΙ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗ ΛΥΣΗ

Οι χαμηλές τιμές στο συμπύρηνο ροδάκινο που δίνουν οι βιομηχανίες κομπόστας και η ελάχιστη απορρόφηση του προϊόντος για τη φετινή παραγωγή έχουν οδηγήσει τους συνεταιριστές  ροδακινοπαραγωγούς σε απόγνωση και περιμένουν ότι μετά και τις συναντήσεις της Δευτέρας στο Υπουργείο θα δοθεί άμεση λύση.

Η κυβέρνηση παρά τις υποσχέσεις της αδυνατεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα το οποίο βεβαίως δεν προέκυψε χθες αλλά ήταν γνωστό λίγο πολύ και από προηγούμενες χρονιές.

Αυτό διαπιστώθηκε κατά τη συνάντηση της Παρασκευής 10 Ιούλη με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κιλτίδη και της αντιπροσωπείας του αγροτικού τμήματος του ΣΥΝ με επικεφαλής τη βουλευτή Βʼ  Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ  Ευαγγελίας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, υπεύθυνης της Κ.Ο. για θέματα αγροτικής πολιτικής.

Η βουλευτής περιέγραψε το οξύτατο πρόβλημα που έχει προκύψει με την απορρόφηση της παραγωγής και κατʼ επέκταση τη δραματική μείωση του αγροτικού εισοδήματος στις περιοχές Ημαθίας, Πέλλας και άλλες. Επίσης επισήμανε το έλλειμμα εξαγωγικής πολιτικής της Ελλάδας  και ζήτησε να αντιμετωπιστεί έγκαιρα και προγραμματισμένα ένα κατά τʼ  άλλα δυναμικό προϊόν της χώρας.

Οι ροδακινοπαραγωγοί όπως και άλλοι παραγωγικοί κλάδοι της ελληνικής γεωργίας βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται μέρα με τη μέρα χωρίς να φταιν οι ίδιοι.

Η κυβέρνηση πρέπει να σκύψει με πολλή μεγάλη προσοχή στα χρόνια προβλήματα του αγροτικού πληθυσμού και να χαράξει επιτέλους μια εθνική αγροτική πολιτική ώστε η ελληνική ύπαιθρος να παραμείνει ζωντανή και να βοηθήσει στην οικονομία της χώρας ιδιαίτερα τώρα που βιώνει ο λαός τα πρώτα σημάδια μιας αυξανόμενης οικονομικής κρίσης.      

To Γραφείο Τύπου