Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/07/2006

Συνάντηση ΣΥΝ με το Προεδρείο της ΟΤΟΕ

Κοινοβουλευτική Ομάδα Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ, αποτελούμενη από τον Γιάννη Δραγασάκη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τον Δημήτρη Στρατούλη, μέλος της Π.Γ., και υπεύθυνο για θέματα εργατικής πολιτικής του ΣΥΝ, συναντήθηκε σήμερα, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, με το Προεδρείο της ΟΤΟΕ.

Μετά τη συνάντηση, ο Δ. Στρατούλης δήλωσε τα εξής:

Εκφράσαμε σήμερα την πλήρη στήριξη του ΣΥΝ στον αγώνα των Τραπεζοϋπαλλήλων για την υπογραφή της κλαδικής τους συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Η αρνητική στάση των Τραπεζιτών είναι προκλητική και φαίνεται ότι έχουν μεθύσει από τα υπέρογκα κέρδη τους. Η κυβέρνηση, όμως, έχει σοβαρότατες ευθύνες, γιατί, αντί να τους ζητήσει να εφαρμόσουν τους νόμους, τους χαϊδεύει τα αυτιά και τους αποθρασύνει με τις αντεργατικές πολιτικές της.

Ο ΣΥΝ θεωρεί ότι, μετά τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το Προεδρικό διάταγμα για το ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων, η κυβέρνηση θα πρέπει από μηδενική βάση να κάνει διάλογο με την ΟΤΟΕ ώστε να δοθούν λύσεις χωρίς να ζημιωθούν οι ασφαλισμένοι και τα ταμεία τους.

Η σημερινή ανακοίνωση της Διοίκησης της Εμπορικής γι' αυτή τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας δείχνει ότι και αυτή και η κυβέρνηση, προκειμένου να την ξεπουλήσουν, γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους όχι μόνο τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αλά και τους νόμους, τη Δικαιοσύνη και το ίδιο το ΣΥΝΤΑΓΜΑ της χώρας.

To Γραφείο Τύπου