Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/07/2006

Συνάντηση με τον Πρεσβευτή του Λιβάνου κ. Ουίλιαμ Χαμπίμπ είχε σήμερα αντιπροσωπεία του ΣΥΝ, αποτελούμενη από τον βουλευτή και πρώην Πρόεδρο του κόμματος Ν. Κωνσταντόπουλο και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Π.Τριγάζη

Η αντιπροσωπεία εξέφρασε την αλληλεγγύη της προς το δοκιμαζόμενο, από την επίθεση του Ισραήλ, λαό του Λιβάνου.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Ν.Κωνσταντόπουλος δήλωσε τα εξής:

Ν.Κωνσταντόπουλος: Η καταστροφή του Λιβάνου είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Ο πόλεμος, τον οποίο εξαπολύει η κυβέρνηση του Ισραήλ πρέπει να σταματήσει αμέσως. Αυτό είναι το καθήκον και το χρέος όλων των λαών και όλων των κυβερνήσεων. Η κυβέρνηση του Ισραήλ δεν σφαγιάζει μονάχα μια πολυπολιτισμική, πολυθρησκευτική και πολυεθνική κοινωνία, όπως είναι η κοινωνία του Λιβάνου, σφαγιάζει την ειρήνη, ντροπιάζει τον ανθρώπινο πολιτισμό και ακρωτηριάζει όλες τις εγγυήσεις της διεθνούς κοινότητας και του διεθνούς δικαίου.

Φτάνει πια μπροστά στα μάτια όλης της ανθρωπότητας να συντελούνται τέτοιες βαρβαρότητες. Ο πόλεμος της κυβέρνησης του Ισραήλ με τις ευλογίες και την συγκάλυψη των ΗΠΑ, στα πλαίσια του δόγματος Μπους, σκοτεινιάζει ολόκληρο τον κόσμο, μικραίνει την ανθρωπότητα και ντροπιάζει όλα εκείνα που κατέκτησαν οι λαοί, μέσα από οδυνηρές εμπειρίες στη διάρκεια του 20ου αιώνα.

Είναι ανάγκη η Ευρώπη να θυμηθεί τις αξίες του πολιτισμού της και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να εγκαταλείψουν αυτή τη στάση των ίσων αποστάσεων, αυτή τη στάση των μισόλογων και της απάθειας ή της αδυναμίας. Όσο η Ευρώπη υιοθετεί αυτή τη στάση οι ηγεσίες της αποδεικνύονται κατώτερες των περιστάσεων. Θα έπρεπε να έχει συγκληθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. για να αντιμετωπιστεί αυτή η ωμή, χυδαία και εγκληματική βία εναντίον ενός λαού και εναντίον ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου