Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/07/2009

Αντιπροσωπεία του Συνασπισμού, με Επικεφαλής το Βουλευτή Αττικής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Θανάση Λεβέντη, περιόδευσε στο Δήμο Καλάμου και στις Κοινότητες Καπανδριτίου και Βαρνάβα στις 8/7/2009

Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τα Δημοτικά Καταστήματα και το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και συνομίλησε με τους τοπικούς άρχοντες, καθώς και με τους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, για τα προβλήματα της περιοχής.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρεις αυτές περιοχές έχουν μία κοινή συνισταμένη: την οικιστική και πληθυσμιακή έκρηξη, που συνοδεύονται από άναρχη δόμηση με ανυπαρξία σχεδίων πόλεως και υποδομών και εγκατάλειψη της γεωργίας. Η έλλειψη αποχέτευσης και η κακή και απρογραμμάτιστη διαχείρηση των στερεών αποβλήτων, ζητήματα κοινά για όλη την Αττική, έχουν αποτέλεσμα τη ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα, του εδάφους και της θάλασσας. Ακόμα, μεγάλα κενά παρουσιάζουν τόσο η αντιπλημμυρική θωράκιση όσο και η αντιπυρική προστασία, και έτσι κάθε χειμώνα παρατηρούνται εκτεταμένες πλημμύρες και κάθε καλοκαίρι μεγάλες φωτιές. Οι φωτιές εξαφανίζουν τα εναπομείναντα δάση, προς όφελος των κερδοσκόπων και εις βάρος του περιβάλλοντος αλλά και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Ειδικά για το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, η αντιπροσωπεία διαπίστωσε πως προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Παρουσιάζει όμως σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Δεν διαθέτει ασθενοφόρο, ενώ και ο εξοπλισμός του είναι πεπαλαιωμένος αλλά και ελλειπής. Είναι επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή του σε Κέντρο Υγείας αστικού τύπου, προκειμένου να μπορεί να προσφέρει όλες τις υπηρεσίες υγείας που έχουν ανάγκη οι κάτοικοι της περιοχής.

Η Αντιπροσωπεία του Συνασπισμού δεσμεύτηκε να φέρει τα προβλήματα της περιοχής στη Βουλή και ότι θα συμπαρασταθεί στους αγώνες των κατοίκων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

To Γραφείο Τύπου