Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/07/2006

Να παρέμβει το Υπουργείο Εξωτερικών για να τερματιστεί η δοκιμασία της Μ. Νικηφόρου

Την παρέμβαση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών για τον τερματισμό της δοκιμασίας της Μαρίας Νικηφόρου ζήτησε με επιστολή του προς την Υπουργό κα Ντόρα Μπακογιάννη, ο υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΝ, Πάνος Τριγάζης.

"Ο καταιγισμός των δραματικών γεγονότων στη Μ. Ανατολή", - αναφέρει στην επιστολή του ο Π. Τριγάζης- "μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα και στο Λίβανο, με εκατοντάδες νεκρούς και πάνω από μισό εκατομμύριο ξεσπιτωμένους, δε μειώνει το ενδιαφέρον και την ανησυχία μας για την προσωπική δοκιμασία της ελληνίδας καθηγήτριας και αγωνίστριας της ειρήνης, Μαρίας Νικηφόρου".

"Όπως γνωρίζετε" - συνεχίζει η επιστολή- "οι αρχές του αεροδρομίου του Τελ Αβίβ αρνήθηκαν στην Μ. Νικηφόρου, άδεια εισόδου στο Ισραήλ την περασμένη Παρασκευή 14/7/06. Έκτοτε παραμένει κρατούμενη και της έχει αφαιρεθεί το κινητό της. Δεν έχει δε προσδιοριστεί η ημερομηνία για τη δικαστική διαδικασία που προβλέπεται, δεδομένου ότι η Μ. Νικηφόρου δεν αποδέχθηκε την άρνηση εισόδου".

Καταλήγοντας, το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, αφού αναφέρει ότι η επικοινωνία της Μ. Νικηφόρου με τον έξω κόσμο γίνεται μόνο μέσω του δικηγόρου της και της εκπροσώπου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τελ Αβίβ, ζητά την παρέμβαση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών ώστε να συντομευτεί η ταλαιπωρία της Μ. Νικηφόρου με τον ορισμό δικάσιμης το ταχύτερο - όπως έχει ζητήσει και η ίδια- και τον τερματισμό της κράτησής της.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου