Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
15/07/2009

Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου του υπ. Μεταφορών και Επικοινωνιών για τα 35 χρόνια από το πραξικόπημα στην Κύπρο

Σήμερα, 15 Ιουλίου, κλείνουν 35 χρόνια από το πραξικόπημα ενάντια στη νόμιμη κυβέρνηση του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στην Κύπρο. Ένα πραξικόπημα που οδήγησε σε εκατοντάδες νεκρούς και στην κατοχή της Κύπρου από τα τουρκικά στρατεύματα. Και αυτά δεν πρέπει να τα σβήνουμε από τη μνήμη μας, διότι αυτοί που έκαναν αυτή την ενέργεια, την έκαναν πίσω από έναν υπερπατριωτισμό, πατριδοκαπηλία και πλειοδοσία στο όνομα της Ένωσης έκαναν τη μισή Κύπρο τουρκική.

Το λέω αυτό γιατί υπάρχουν και σήμερα κόμματα και πρόσωπα  στην πολιτική ζωή της χώρας μας, τα οποία ακολουθούν τον ίδιο δρόμο της πατριδοκαπηλίας, η οποία μόνο σε παγίδες οδηγεί τη χώρα μας.

Έχω ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής να κάνουμε μια συζήτηση τις επόμενες μέρες σε σχέση με το Κυπριακό, τα διδάγματα, αλλά, κυρίως, τη σημερινή κατάσταση, όπου συνεχίζονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες να αρθούν οι τραγικές συνέπειες σε βάρος του Κυπριακού λαού από το πραξικόπημα και την εισβολή της Τουρκίας.