Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/07/2009

Συνέντευξη του Δημ. Στρατούλη στο Ρ/Σ της ΕΤ3 (Βαγγέλη Σπυριδωνίδη) σχετικά με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα όρια συνταξιοδότησης των γυναικών

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του ΣΥΝ, σε συνέντευξή του στο Ρ/Σ της ΕΤ3 (Βαγγέλη Σπυριδωνίδη) σχετικά με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα όρια συνταξιοδότησης των γυναικών ανέφερε τα εξής:

Η κυβέρνηση να μην εφαρμόσει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στο δημόσιο

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει να παρακαλεί γονατιστή τους επιτρόπους της Κομισιόν για να πετύχει την καθυστέρηση της υλοποίησης (σταδιακά σε 10 χρόνια) της προσβλητικής για τη χώρα μας απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την εξομοίωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών–γυναικών στο δημόσιο.

Η κυβέρνηση δεν πρέπει να προχωρήσει στην εφαρμογή αυτής της απόφασης, επειδή δεν έχει καμία νομική, ηθική και πολιτική βάση.

Η ασφάλιση των δημοσίων υπαλλήλων στη χώρα μας δεν είναι επαγγελματική αλλά δημόσια και κοινωνική. Επομένως με βάση τις ιδρυτικές συμφωνίες της Ε.Ε. η ευρωπαϊκή επιτροπή και το ευρωπαϊκό δικαστήριο δεν έχουν αρμοδιότητα να ασχολούνται με  αυτή, αφού σύμφωνα με την αρχή της επικουρικότητας τα θέματα που αφορούν την δημόσια κοινωνική ασφάλιση πρέπει να επιλύονται σε εθνικό επίπεδο.

To Γραφείο Τύπου