Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/07/2009

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, σε συνέντευξή του στο Ρ/Σ Κανάλι 1 του Πειραιά (κυρία Πανταζοπούλου) ανέφερε τα εξής για τις αποφάσεις της ΚΠΕ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ:

Με τις αποφάσεις μας καταλήξαμε στις αιτίες που οδήγησαν στο μη ικανοποιητικό για το ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και βάλαμε τις βάσεις για να βγούμε από την εσωστρέφεια, στην οποία είχαμε περιπέσει μετά τις εκλογές. Διασφαλίσαμε την κοινή πορεία όλων μας και την ενιαία δημόσια εικόνα μας προς τις εκλογές και διατυπώσαμε τις προτάσεις μας για τη δημοκρατική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα, αποφασίσαμε να κάνουμε πολιτική στροφή προς εξωστρεφείς δράσεις για τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας.

Το επόμενο διάστημα θα προβάλουμε θέματα που έχουν έντονα αναδειχτεί αυτή την περίοδο και αφορούν αδύνατα κοινωνικά στρώματα και ιδιαίτερα νέους και νέες, όπως η οικονομική κρίση και η διέξοδος προς όφελος των εργαζομένων, η κοινωνική ασφάλιση, προτάσεις για την ανεργία και την προστασία των θέσεων εργασίας, η δημόσια υγεία, το περιβάλλον, η υπεράσπιση του δημόσιου χώρου και η αναβάθμισή του στην υπηρεσία κοινωνικών αναγκών, η εργασιακή επισφάλεια.

Θα προωθήσουμε με σταθερότητα την ενεργή συμμετοχή και στήριξη όλων των δυνάμεών μας στους αγώνες των εργαζομένων και των αγροτών, των ανέργων, των νέων, των μεταναστών. Την κρίση δεν πρέπει να την πληρώσουν αυτοί που ενώ δεν έχουν καμία ευθύνη, υφίστανται τις επιπτώσεις της, αλλά οι τραπεζίτες και το κεφάλαιο που την προκάλεσαν.

Ταυτόχρονα, θα προβάλουμε για το μεταναστευτικό πρόβλημα μια σειρά από προτάσεις που θα βελτιώνουν τις συνθήκες ζωής όχι μόνο των μεταναστών αλλά και των κατοίκων των περιοχών που έχουν υποβαθμιστεί λόγω της γκετοποίησής τους.

To Γραφείο Τύπου