Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/07/2009

Τροπολογία της κυβέρνησης για την αλλαγή της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων

Δήλωση Δ.Στρατούλη

Σχετικά με την τροπολογία της κυβέρνησης για την αλλαγή της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων με απλή υπουργική απόφαση, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

Η κυβέρνηση με αιφνιδιαστικό και πραξικοπηματικό τρόπο θυσιάζει τα ασφαλιστικά δικαιώματα εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα στο βωμό της αποικιοκρατικού τύπου επιτήρησης της οικονομίας της χώρας μας από την Ε.Ε.

Οι περικοπές που θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα είναι οπισθοδρομικές, βάρβαρες, αλλά και ρατσιστικές σε βάρος των νέων ασφαλισμένων.

Η κυβέρνηση με αυτές τις περικοπές αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και μειώνει τους μισθούς και τις συντάξεις εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων. Ζημιώνει τα ασφαλιστικά ταμεία καθώς χάνουν τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων. Οδηγεί σε απολύσεις παλαιών εργαζομένων που είναι ενταγμένοι σε αυτά, αφού οι εργοδότες θα θέλουν να προσλαμβάνουν νέους που θα έχουν αποκλειστεί από τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Δίνει ένα νέο μεγάλο δώρο στους εργοδότες καθώς τους απαλλάσσει από τα υψηλότερα ασφάλιστρα που ισχύουν για τα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να μην καταθέσει μια τέτοια αντικοινωνική τροπολογία και καλεί τους εργαζόμενους να αποτρέψουν το ιουλιανό πραξικόπημα της κυβέρνησης για αντιδραστικές περικοπές των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.

To Γραφείο Τύπου