Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/07/2006

Να δυναμώσει η απαίτηση για κατάπαυση του πυρός

Ο υπεύθυνος της Π.Γ. του ΣΥΝ για την εξωτερική πολιτική, Πάνος Τριγάζης, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Μεσανατολικό:

Οι χερσαίες επιχειρήσεις που ετοιμάζει το Ισραήλ θα γενικεύσουν τη σφαγή. Απαιτείται η μέγιστη παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας -και της Ελλάδας- για να μπει φραγμός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Όλες οι προσπάθειες να συγκεντρωθούν για να υπάρξει το ευρύτερο δυνατό διεθνές μέτωπο για την άμεση κατάπαυση του πυρός. Για να σταματήσει ο ξεριζωμός, που ήδη έφτασε τις 700.000 ανθρώπους.

Μπροστά στον άμεσο κίνδυνο χερσαίων επιχειρήσεων, γίνεται πιο έντονη η απαίτηση προς την Ε.Ε. να επιβάλλει την άμεση απαγόρευση της προμήθειας όπλων από τις χώρες-μέλη της στο Ισραήλ.

Επίσης, είναι εξοργιστικό, την ώρα της ανθρωπιστικής αυτής καταστροφής και ενώ η Κοντολίζα Ράις λέει ότι πάει στη Μ. Ανατολή σε "αποστολή ειρήνης", η Κυβέρνηση Μπους να στέλνει -σύμφωνα με τους Τάιμς της Νέας Υόρκης- εσπευσμένα φορτίο με τηλεκατευθυνόμενες βόμβες ακριβείας, για να διευκολύνει, προφανώς, τις χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου