Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/07/2006

Ανακοίνωση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας τον Ιούλιο του 1974

Η απόδοση της οφειλόμενης τιμής σε όσους έδωσαν την ζωή τους και σε όσους αγωνίσθηκαν για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας δεν πρέπει να εγκλωβίζεται σε στερεότυπα και ανούσια λόγια που αφυδατώνουν την δυναμική της ζωντανής ιστορικής μνήμης. Όλοι εμείς, ιδιαίτερα οι πολιτικές δυνάμεις και η Αριστερά που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στο επτάχρονο αντιδικτατορικό αγώνα κρινόμαστε καθημερινά για την συνέπεια των λόγων μας την συμμετοχή μας στους αγώνες του λαού και της νεολαίας.

Για να αποκατασταθεί η Δημοκρατία στις διεθνείς σχέσεις, να σταματήσουν οι πόλεμοι, να ηττηθεί η ιμπεριαλιστική πολιτική των Η.Π.Α, να μειωθούν οι περιφερειακές ανισότητες και να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης.

Για να στεριώσουν και να βαθύνουν οι κατακτήσεις της κοινωνικής Δημοκρατίας.

Να δυναμώσουν οι αγώνες του λαού και της νεολαίας, να γίνουν πιο αποτελεσματικές οι αντιστάσεις εναντίον των πολιτικών που αποσκοπούν στην υποχώρηση και την συρρίκνωση των κοινωνικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη χώρα μας.

Για να διευρυνθεί η πολιτική Δημοκρατία, να γίνουν σεβαστές οι ελευθέριες και τα πολιτικά δικαιώματα, να ηττηθεί διεθνώς και στην χώρα μας η πολιτική της αντιτρομοκρατικής υστερίας που οδηγεί σε συρρίκνωση του νομικού πολιτισμού, σε γενικευμένη ανασφάλεια και σε ενίσχυση των κοινωνιών τύπου "Μεγάλου Αδελφού".

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου